Fietscontrole door leerlingen Deltion College

Zwolle – Studenten van de mbo-opleiding Fietstechnicus van het Deltion College hebben dinsdag 21 oktober de verlichting van de fietsen van ruim 180 leerlingen van basisschool de Aquarel gecontroleerd. Het project werd mede ondersteund door Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle. De fietsverlichtingscontrole bij de Aquarel werd uitgevoerd door een groep studenten van de mbo-opleiding Fietstechnicus van het Deltion College. Daarnaast was de Politie IJsselland aanwezig om voorlichting te geven.

Tijdens de controle werd naast de verlichting het zadel, de remmen, de banden, de trappers en het stuur gecontroleerd. Voor de studenten van het Deltion College vormde dit project een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen. Ze waren niet alleen verantwoordelijk voor de controles, maar ook voor het uitvoeren van kleine reparaties. Aan het eind van de controle kregen de leerlingen van de Aquarel een controlekaart mee waarop staat wat er eventueel nog aan de fiets moet gebeuren. Daarnaast kregen ze een sleutelhanger mee naar huis, beschikbaar gesteld van de Veilig Verkeer Zwolle met subsidie de Gemeente Zwolle. Veilig Verkeer Nederland organiseert o.a. landelijke en regionale acties om jongeren en hun ouders/verzorgers bewust te maken van de risico´s in het verkeer.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als het dan ook volhouden zie als ik savonds fiets meer fietsen zonder licht dan met licht en dat vindt ik een groot gevaar want je ziet elkaar niet in het donker

Reageer