Primark naar Zwolle

Zwolle – Opnieuw klinken er geruchten over de komst van een Primark filiaal naar Zwolle.

logo_primark.jpg 

In een eerder uitgebracht rapport van NVM Winkelmarkten grote steden 2014 van NVM Business is een opmerkelijke regel terug te lezen welke de geruchten aanwakkert. Volgens het rapport is er overeenstemming bereikt over een nog te bouwen winkelcomplex aan de Melkmarkt, waarvoor als huurder Primark wordt genoemd. U kunt hier het volledige rapport lezen.

Artikel delen:
Reacties 52
 1. Ik zie reacties van mensen die om verschillende redenen niet van plan zijn om naar die winkel te gaan. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die er wel zullen gaan kopen. Hele volksstammen reizen er zelfs speciaal voor naar Almere, Rotterdam of Essen (!). Lijkt mij daarom een prima opsteker voor het centrum.

 2. Behalve de Diezerstraat
  trekken ook andere winkelstraten in het centrum de
  aandacht van huurders. Zo is overeenstemming bereikt
  over een nog te bouwen winkelcomplex aan de Melkmarkt,
  waarvoor als huurder Primark wordt genoemd.

  Het staat er inderdaad. Maar niet door wie dat genoemd wordt.

  Storm -> Glas water 8)

 3. Het gaat dan om de locatie die nu al tig jaar leeg staat? Prima! Beter daar een Primark dan helemaal niks. En als je niks met de Primark hebt moet je er gewoon niet gaan winkelen toch? 🙂

 4. @ e.s…. je moet juist klagen VOOR dat het kwaad is geschied, niet daarna heeft meestal niet zoveel zin… suc6 met je goedkope kleding die onder schrijnende omstandigheden door arme kindjes in elkaar is genaaid. maarrr ti’s zo lekker goedkoop!

 5. Dit is wel een publiekstrekker hoor!! Meer dan de nieuwe Sara die er op de plaats van de bieb gaat komen. Als je ziet hoeveel jeugd er vanuit Zwolle met de Hanzelijn dagelijks naar Almere gaat voor die winkel, dan denk ik kassa!

 6. als primark de ”goedkope” kleertjes niet koopt.. dan doet een ander slimme ondernemer het wel.. En als je het niets vind, loop je toch gewoon door??

  Wat hebben sommige mensen een zwaar leven geloof ik.. waaronder blaat….:D:o

 7. Mij maakt het eerlijk gezegd echt helemaal niks uit waar die kleding vandaan komt, dat is mooi de verantwoordelijkheid van Primark en niet van de koper, tis mooi goedkoop

 8. @Rick: Het is idd. de verantwoordelijkheid van een winkel waar die gaat zitten maar jij als klant kunt ook een verantwoordelijkheid hebben naar de makers van deze goedkope kleding. Ga jij voor een grijpstuiver dagen maken van 12 uur, zitten op slechte werkplek, brandgevaar etc. Daar hebben ze geen cao’tjes waarin alles geregeld wordt. Daar mag je als klant ook best wel eens naar kijken, hoor, of denk jij alleen maar aan jezelf?

 9. Bericht door Rick, op 22 oktober 2014 13:53

  Mij maakt het eerlijk gezegd echt helemaal niks uit waar die kleding vandaan komt, dat is mooi de verantwoordelijkheid van Primark en niet van de koper, tis mooi goedkoop

  Dat is wel heel erg triest als je zo denkt! Ongelofelijk!! Dus je kan dan ook stellen dat je gerust iemand dood kunt schieten, het is immers niet de verantwoordelijkheid van degene die het wapen koopt maar van degene die het maakt.!!?? Wat een bizarre denkwijze houden sommigen er toch op na. Dan heb je echt het verstand van een doperwt en dan doe ik de erwt nog te kort!

  Ooit gehoord van vraag en aanbod? Zonder de vraag gaat niemand het aanbieden, dus die verantwoordelijkheid ligt wel degelijk bij de koper!!

 10. H&M kleren worden (werden?) toch net zo schrijnend geproduceerd ?

  Maar wel duur verkocht om de portemonnees van de hoge bazen te spekken.
  En zo zijn er meerdere winkels die geen fair trade of anderszins verantwoorde goederen verkopen.
  Primark is echt geen einzelg?nger.

 11. Wat zijn de azijnzeikers weer aan het klagen, dit zijn wereldvreemde mensen in mijn ogen want anders juich je de komst van de Primark wel toe. Ik kom wel eens in Almere en Essen bij de Primark je wilt niet weten hoeveel Zwollenaren je daar tegen komt! Dus laat de Primark maar naar Zwolle komen wordt de economie in Zwolle en de regio nog sterker.

 12. Niet zo zeiken mensen dat die kleren gemaakt worden door kinderen voor 25 cent per dag, ik bedoel als we het nou massaal gaan boycotten dan hebben ze helemaal geen werk meer en niets te vreten.

 13. Rene, zal best kloppen, maar ook merkleding wordt daar klaar gemaakt vervolgens naar italie vervoerd paar stikjes erin en made in italy.

  Primark weghouden lost dat probleem niet op en dat weet jij ook.
  Er zijn mensen, ja ook in Zwolle, die van vijftig euro rondmoeten komen per week en daar zit voedsel kleding evt rokertje ook bij en dat voor twee soms meer personen, deze mensen zijn er bij gebaat.

  Het probleem wat jij aankaart moet op een ander niveau geregeld worden.

 14. ik bedoel als we het nou massaal gaan boycotten dan hebben ze helemaal geen werk meer en niets te vreten.

  Dit is een wel heel vreemde opmerking.
  Dan ook maar weer legaal olifanten afschieten? Ivoor is een zeer gewild product, als we dat weer legaal maken kunnen er veel meer mensen van leven.
  Kunnen we ook orgaanhandel gaan toestaan, hoeveel mensen in Afrika zijn er wel niet bereid om voor 100 euro een nier af te staan. Zijn de wachtlijsten gelijk opgelost.

 15. Wat een gezeur
  Als je bij primarkt wil kopen moeten de mensen dat zelf weten
  En doen ze het niet in zwolle rijden ze wel naar elders
  Ik zeg laat maar komen

 16. Het is inderdaad meer dan Primark alleen die dit soort dingen doet, zie ook de links hieronder.

  Als het je helemaal niets interesseert hoe je kleren worden gemaakt, als je weet dat mensen in brandgevaarlijke of op instorten staande gebouwen werken, als je kunt weten dat er bij 1 van die branden doelbewust de nooduitgangen zijn gebarricadeerd zodat er mensen levend verbrand zijn.

  En als je dan nog zegt dat je dat absoluut geen reet interesseert, dan ben je in mijn ogen een harteloze schoft die het niet verdient kinderen op te voeden, vrij rond te lopen in het openbaar, of zelfs maar een huisdier te hebben.

  http://www.labourbehindthelabel.org/staff/item/1140-bangladesh-building-collapse-kills-over-80-workers-primark-and-mango-labels-found

  http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Savar_building_collapse

 17. Gelukkig zijn er initiatieven, zowel in NL als in Bangladesh om dit soort praktijken zoveel mogelijk voorkomen.
  Als de consument dan ook nog een beetje duwt komt het vast wel goed.

  Geen fatsoenlijk mens leeft voor zichzelf alleen.

 18. @Mij: Ga je dan ook geen Nederlandse software meer gebruiken (Marktplaats, Wehkamp)? Die hele sector (software ontwikkeling) heeft ook nog nooit een CAO gehad waarin alles geregeld wordt.

 19. Bericht door Zwollenaarisback, op 22 oktober 2014 14:06

  Ooit gehoord van vraag en aanbod? Zonder de vraag gaat niemand het aanbieden,

  Euh, vraag wordt ook gecreeerd, denk aan merken zoals destijds Swatch, Channel YsL ect. Deze creeren een denkbeeldige luxe, wereld waarin zij de consument moet geloven en zich mee moet identificeren. Apple bv zonder iphone heb je geen status.

 20. Bericht door Mij,

  Dat komt omdat bij de andere winkelketens waar wel verantwoordelijke kleding verkocht wordt gewoon veelste duur geworden is voor de hedendaagse student, moeten ze eerst maar het minimumloon opschroeven wil ik eens wat bij die winkels wat gaan kopen terwijl het bij de Primark 3/4 keer zo goedkoop is. Natuurlijk zijn die omstandigheden daar niet al te best natuurlijk, maar het zorgt er wel voor dat ik in die tijd nog wel steeds mijn kleren bij de Primark koop.

 21. Ach dan kleding leasen zoals GL. 😛 Nogmaals dit moet op een ander nivea uitgevochten worden

  Er zijn verschillende grote merken die een convenant getekend hebben dat hun kleding voldoet aan de gestelde eisen, maar de stof wie produceert die en waar komt die vandaan? Juist, telkens zullen hun juristen de opdracht krijgen om naar de mazen van het convenant te gaan zoeken.

  China hoor ik niets over wel Bangladesh, waarom dat was op tv en wat de media roept, voorspiegelt schreeuwen wij.

 22. Bericht door d.erk, op 22 oktober 2014 15:29
  -Euh, vraag wordt ook gecreëerd,
  -zonder iphone heb je geen status.

  Yeah right, maar dan nog heb je de keus of je daar in meegaat of niet. Laat jij je lekker de wil opleggen door de grote firma?s want stel dat je er niet bij hoort zonder een i-phone, zou bijna gaan schaterlachen als je bijdrage niet zo triest was..!

  Bericht door adriaan, op 22 oktober 2014 14:10

  Wat zijn de azijnzeikers weer aan het klagen, dit zijn wereldvreemde mensen in mijn ogen

  En dan noem je anderen die wel wat kritischer in het leven staan, verder kijken dan hun neus lang is en niet alles voor zoete koek vreten wereldvreemd….kijk in de spiegel en zeg dat nog eens..my god wat zijn sommigen toch achterlijk!!

 23. is de oude Waanders geen mooie lokatie voor de Primark? Lijkt mij groot genoeg. Dat Eiland kan wel een publiekstrekker gebruiker. Dan nog de looproute wat beter maken (lees oude rotgebouwen zoals Sikkens, Xenos weg etc) en dat overkapte winkelcentrum eruit. En daar wat anders als winkels. Parkachtig iets. Skaten, etc. Ik noem maar iets. Waardoor mensen weer naar centrum komen, als ze eenmaal zijn ‘zien is kopen ‘. Oude winkelcentra worden nooit meer wat het was. Mensen (ik ook) kopen steeds meer online. Je moet wat extra bieden. Niet alleen een koopgoot.

 24. @ Zwollenaarisback die zegt:Dat is wel heel erg triest als je zo denkt! Ongelofelijk!! Dus je kan dan ook stellen dat je gerust iemand dood kunt schieten, het is immers niet de verantwoordelijkheid van degene die het wapen koopt maar van degene die het maakt.!!?? Wat een bizarre denkwijze houden sommigen er toch op na. Dan heb je echt het verstand van een doperwt en dan doe ik de erwt nog te kort!

  Ooit gehoord van vraag en aanbod? Zonder de vraag gaat niemand het aanbieden, dus die verantwoordelijkheid ligt wel degelijk bij de koper!!

  Jij bent degene die het verstand heeft van een doperwt, heb je wel eens gehoord dat de aanbieder de vraag creeert en de koper het aangebodene koopt.

 25. Liever dat de kindjes kleding in elkaar zetten, dan zit prostitueren om zo aan geld te komen, zodat er iig 1 uit het gezin naar school kan..

 26. Lijkt me een verstandige zet van Primark om naar bruisend Zwolle te komen! Zwolle is een Stad met veel mogelijkheden en ligt erg centraal! 😀

 27. Heb ik gehoord Adriaan alleen in het geval van de Primark gaat dat natuurlijk niet op. Hier werkt de schreeuw om goedkope kleding de wantoestanden in de hand en niet andersom!

 28. Laat de primark maar wegblijven, er zijn al genoeg vrouwen kleding winkels in zwolle. Als er nou eens een betaalbare mannenkleding zaak kwam maar nee hoo maar.

 29. @bdevries: Dat er in Nederland bedrijven zijn zonder CAO wil niet per definitie zeggen dat ze slechte arbeidsomstandigheden hanteren of slecht betalen.

  99.999 van de 100.000 kledingbedrijven in de oosterse landen zijn bedrijven waar jij nog geen dag werken volhoudt.

  Goede kwaliteit en een hele lage prijs gaan over het algemeen niet samen. Waarom de wereld vervuilen met zoveel goedkope troep?

 30. e onderzoekers noemen C&A, Primark en H&M bij naam, maar ze stellen tegelijkertijd vast dat juist deze bedrijven wel een begin hebben gemaakt met het in kaart brengen en controleren van de toeleveranciers. De meeste bedrijven doen dat niet. ⤸Over het algemeen blijven de controles en correcties beperkt tot de eenheden waar de eindproductie plaatsvindt.⤝ Problemen in eerdere productiefases blijven daardoor onopgemerkt.

Reageer