Drummer Joost Kroon in Hedon

Zwolle – Op dinsdag 4 november aanstaande presenteren Rimshot Drum Centre en ArtEZ Conservatorium de "Tama Star Road Show" met niemand minder dan New Cool Collective drummer Joost Kroon – een weergaloze drum clinic door een van Neerland’s beste drummers.

Joost Kroon, jarenlang is hij al de vaste drummer van de New Cool Collective, tussendoor speelde hij bij Kane en nu maakt hij furore met Sven Hammond Soul. Joost Kroon spendeert veel tijd in de studio’s, waar hij tracks inspeelt voor zowel Nederlandse als internationale artiesten. De muziek heeft hem op een hoop bijzondere plekken gebracht; van Oeganda tot Japan, van New York tot Moskou, van de kleinste jazzclubs tot in voetbalstadions.

In 2009, 2011 en ook weer in 2014 werd Joost Kroon door de lezers van de Slagwerkkrant uitgeroepen tot beste jazzdrummer van de Benelux. In 2010 kreeg hij van Muziekcentrum Nederland een Duiveltje voor beste popdrummer. Joost speelde onder andere met Kane, Candy Dulfer, Sven Hammond Soul, SINAS, Benjamin Herman Kwartet, Hans Teeuwen Zingt!, Carice van Houten, Trijntje Oosterhuis, Young Sinatras, Carlo de Wijs en het Rotterdam Jazz Orchestra.

Jamsessie:

Heeft de bezoeker na deze enerverende drum show genoeg inspiratie opgedaan, dan is er na afloop gelegenheid om te jammen bij café The Livingroom aan het Gasthuisplein in Zwolle, met veel muziek van onder andere de New Cool Collective en een hele bijzondere Special Guest…

Dinsdag 4 november 2014

Aanvang:19.30 uur
Zaal open: 19.00 uur
Entree: Gratis

Kleine Zaal Hedon
Burgemeester Drijbersingel 7
8021 DA Zwolle

Artikel delen:

Reageer