Architect De Stadkamer in GGD-gebouw bekend

Zwolle – JHK Architecten uit Utrecht is door gemeente Zwolle verkozen voor de verbouw van het GGD-gebouw waar De Stadkamer zich gaat vestigen. De Stadkamer wordt de nieuwe gezamenlijke huisvesting van de Bibliotheek, de Muzerie en Kunst & Zo die hun intrek gaan nemen in het pand aan de Zeven Alleetjes.

stadkamer_zwolle.jpg 

Voor de zomer is de architectenselectie opgestart. Vijf bureaus zijn uitgenodigd waarvan de schetsontwerpen zijn beoordeeld op prijs en kwaliteit. De opdracht is nu gegund aan JHK Architecten. Het bureau uit Utrecht ontwerpt voor zowel grote utilitaire projecten en hergebruik als woningbouw-, onderwijs- en interieurprojecten. JHK Architecten en gemeente Zwolle bekijken in de komende weken het voorstel uit de eerste ontwerpfase samen met de toekomstige gebruikers. Met hen wordt toegewerkt naar een voorlopig ontwerp. Dit voorlopig ontwerp is eind van dit jaar gereed. Als alles volgens planning verloopt opent De Stadkamer in het voorjaar van 2016 haar deuren.

stadskamer_zwolle_2.jpg

stadskamer_zwolle_3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Hopelijk gaat het dit keer beter met de afspraken tussen opdrachtgever Zwolle en de architect. Het is nogal eens voorgekomen dat een architect iets levert wat niet werkt, of zelfs helemaal niets levert, waarbij opdrachtgever Zwolle de spreekwoordelijke boot is ingegaan.
    De plaatjes zien er mooi uit trouwens.

Reageer