Derde buurtkamer aan Bagijneweide

Zwolle – WijZ en IJsselheem hebben  de handen ineen geslagen en gaan een buurtkamer starten in het Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck aan de Bagijneweide. In Zwolle zijn al buurtkamers in Dieze in De Terp en in de Jeruzalemkerk Assendorp. In een buurtkamer komen ouderen bijeen die nog wel zelfstandig wonen, maar die weinig contacten buiten de deur hebben. 

 

Een buurtkamer in Diezerpoort is een welkome aanvulling, omdat ook hier veel kwetsbare ouderen zijn die het moeilijk vinden om buurtgenoten te ontmoeten. Een gezond sociaal leven kan bijdragen aan langere zelfstandigheid. Als het aan WijZ en Wilhelmina van Sonsbeeck ligt, is de buurtkamer voor deze groep een plek om andere mensen te ontmoeten en een fijne dag te ervaren. Daarom opent Wilhelmina van Sonsbeeck elke donderdagochtend haar deuren en wordt er, onder leiding van vrijwilligers, een gezellige ochtend georganiseerd.  Na het nuttigen van een vers gekookte maaltijd gaat de oudere buurtbewoner rond 13.00 uur weer naar huis.

 

Deelnemers en vrijwilligers

De groep kan maximaal 12 personen ontvangen. De groep start met 3 aanmeldingen. Een intakegesprek vindt vooraf plaats. Voorwaarde is dat de buurtbewoner zelf vervoer regelt. Kosten per keer: 8 euro (contant afrekenen).

 

 De buurtkamer zoekt naar enthousiaste, zelfstandige vrijwilligers. Er staat een vacature op Zwolle Doet. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met WijZ,  Paul van Loosbroek (038 8515700, p.vanloosbroek@wijz.nu) of IJsselheem, Alie Visser (038 2040100, a.visser@ijsselheem.nl).

Artikel delen:

Reageer