Campagneteam ‘Glas in ’t bakkie’ op tournee

Zwolle – Wie vrijdag 24 oktober glas naar de glasbak brengt in het winkelcentrum van Zwolle-Zuid, Stadshagen of Berkum, loopt kans daar als VIP onthaald te worden. Het campagneteam ’Glas in ’t bakkie’ is die dag op tournee om te vertellen dat glas scheiden nu nog makkelijker is: het mag voortaan mét deksel en mét restjes in de glasbak.

 

campagnebeeld_glas_in_t_bakkie_overzicht.jpg 

 

Met de campagne ‘Glas in ’t bakkie’ vragen we als gemeente aandacht voor het gescheiden inzamelen van glas. Inwoners van de gemeente Zwolle brengen jaarlijks ongeveer 19 kilogram glas per persoon naar de glasbak. Het landelijk streven voor soortgelijke steden ligt op 24 kilogram. We hebben dus nog een slag te maken. Informatie over de campagne is te vinden op www.glasscheiden.nl. Wie meer wil weten over het grondstoffenbeleid van de gemeente Zwolle, kan daarvoor terecht op www.zwolle.nl/afval.

Tijdstippen en locaties glasbaktour:

10:00 – 11:30 uur: WKC Zwolle-Zuid

12:15 – 13:45 uur: WKC Stadshagen

14:30 – 16:00 uur: WKC Berkum

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Gelukkig denkt iedereen niet zoals jij @ ziezo. “als ik er maar vanaf ben”. Je ziet het ook bij mij in de buurt, mensen die hun afval gewoon naast de ondergrondse containers gooien. Vaak zonder pasje, en denken van: ach dat ruimt de gemeente, Rova wel op. Als ik er maar vanaf ben. Lekker makkelijk. En wie betaald dat? Aanpakken zulke lui.

 2. Bericht door ziezo, op 23 oktober 2014 15:12
  Ik gooi alles in de restafvalcontainer glas papier blik tuinafval ben ik der mooi vanaf.

  Dat getuigt echt van visie ziezo, briljant…. 🙁

 3. ziezo lijkt mij een troll van de bovenste plank.

  Goed dat ik dit bericht lees. Ik breng altijd mijn glas naar de glasbak, maar dan zorg ik dat ik er morgen niet kom. Wie zit op zo’n poppenkast te wachten?

  Trouwens, als ze dit gaan promoten, is dan de glasbak niet de verkeerde plaats om dit te doen? Die mensen brengen toch juist al (trouw) hun glas weg?

 4. Sinds kort haalt de rova in onze wijk ook plastic (in de grijze container) apart op, vind dit wel een goede zaak, het restafval wordt zo een stuk minder.

 5. Hier ook. Leek eerst omslachtig, maar werkt prima. Voordeel vind ik vooral dat je de echte troep in de ondergrondse container kan gooien wanneer je dat zelf wil en dus niet hoeft te wachten op een tweewekelijkse leging.

Reageer