Ambassadeurs Citycentrum regelen verlichting

Zwolle – Het is de ondernemers in de binnenstad weer gelukt sfeerverlichting aan te laten brengen. Dit brengt warmte en sfeer tijdens de donkere en koude dagen van herfst en winter. Er wordt al proefgedraaid, op woensdag 29 oktober wordt het officiële startschot gegeven om de stad te verlichten.

 

kerstverlichting.jpg 

 

Voor velen is het ondenkbaar dat de binnenstad van Zwolle geen sfeerverlichting heeft tijdens de feestdagen. Toch was het bijna donker gebleven. Door het ontbreken van een fonds voor deze en andere activiteiten zag het ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle zich geplaatst voor de uitdaging om het benodigde geld voor de sfeerverlichting op te gaan halen. Daarvoor heeft zij de hulp ingeroepen van een aantal ondernemers. Deze ondernemers hebben als een soort ambassadeur voor de sfeerverlichting hun collega-ondernemers in hun straat of aan hun plein gevraagd om mee te doen. Met veel enthousiasme en inzet hebben deze ambassadeurs bereikt dat er uiteindelijk in de meeste straten voldoende draagvlak ontstond voor de sfeerverlichting. Een bijdrage van de gemeente gaf het laatste zetje om de firma Starlight opdracht te kunnen geven de sfeerverlichting op te hangen.

Citycentrum laat weten dat het zonder de inzet van deze ambassadeurs niet gelukt was. Reden genoeg om deze ambassadeurs op woensdag 29 oktober het startschot te laten geven. Of deze aanpak ook volgend jaar weer gaat werken is zeer de vraag. De ambassadeurs geven aan dat het belangrijk is dat er in de toekomst een fonds komt waaraan iedereen bijdraagt.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Waarom zouden anderen, gebruikers van een niet-woning, mee moeten betalen aan het plezier en genot van slechts enkele winkeliers.
  Sfeer creëer je niet door er massaal hekwerken met lampjes neer te hangen. Daar is meer voor nodig en gaat niet altijd gepaard met extra geld. Een Ondernemersfonds rechtvaardigd een buiten de wet extra verhoging van WOZ belasting die de gemeente eventueel welwillend doorschuift naar het ondernemersfonds (Uitspraak Rechtbank van het Noorden)

 2. Schandalig dat het initiatief door winkeliers moeten komen en niet gemeente Zwolle.

  En over verspilling van licht gesproken: de lampekampen hangen na een jaar nog steeds in de Sassenstraat (met gloeilampen). Haal die rotzooi eens weg. Het zou er een half jaar hangen en hangt er nu dus meer dan een jaar.

  Of de panden aan de melkmarkt met de doeken. Inmiddels zijn we drie jaar verder en nog is er niets veranderd….

  mijn zwolsche hart huilt …

 3. Aan klankenpiet. Laat je eerst eens beter informeren voordat je zit te bleren he. Die ou bollige lampenkappen zooi zitten ledlampen. Ze lijken op gloeilampen maar het zijn ledlampen.

 4. Blankepiet kunnen we beter maar negeren, zijn reactie staat bol van de aannames die ontoonbaar onjuist zijn. Verspilde moeite om daar serieus op te reageren.

 5. Wie ik wel of niet negeer maak ik zelf wel uit @ Leonardo. Oké over de sassenstraat daar zat hij of zij mis, maar voor de rest ben ik het wel met hem eens. Er moet gewoon een fonds komen voor bijvoorbeeld sfeerverlichting rond de feestdagen. Ik denk dat de meeste zelfstandige winkeliers het gewoon niet kunnen opbrengen om daar geld in te steken in deze tijden. Laat de grotere bedrijven er maar meer geld in steken. Die kunnen dat beter missen dan de kleinere winkeliers. Zou wat zijn als men het volgend jaar niet lukt om het geld bij elkaar te krijgen voor deze verlichting. Dan worden het echt donkere dagen voor de kerst, en er niet gezelliger op.

 6. Dus je bent het eens met blankepiet dat de gemeente dit moet bekostigen, benjie? Ik niet. Dit is geen taak voor de overheid, maar voor de winkeliersvereniging. Die hebben het meeste baat bij een sfeervolle straat.

Reageer