VV Berkum – FC Horst voorbeschouwing

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen middenmoter FC Horst en de nog ongeslagen koploper van de 1e Klasse D verwacht een tegenstander die zich niet maar zo aan de kant laat zetten.

“We kunnen een hecht collectief verwachten. Horst is in de competitie nergens weggespeeld en ze hebben bijvoorbeeld tegen Nunspeet getoond dat ze flink wat veerkracht hebben,” weet assistent-trainer Pascal Diender van Berkum. “Wij moeten ook tegen zo’n ploeg de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten. Dit wordt een belangrijke wedstrijd voor de eerste periodetitel, daar moeten we alles op richten.”

 

Ervaren krachten vertrokken

Horst raakte na het vorige seizoen een stel ervaren krachten kwijt maar ‘winkelde’ flink, onder meer bij streekgenoot VVOG en heeft nu de nodige spelers die kilometers in de hoofdklasse hebben gemaakt. Het team van trainer Etie Jansen, in het verleden ook coach bij Berkum, begon redelijk aan het nieuwe seizoen. Tot nu toe werd er twee keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Ook het laatste competitieduel werd bij Nunspeet verloren maar daar kwam Horst bijzonder schlemielig weg. Na een uur keek Horst tegen een 3-0 achterstand aan maar toen Nunspeet, door een dubbele gele kaart, met 10 man verder moest werd een imponerende inhaalrace ingezet. Dennis Folkers maakte 3-1 en daarna zorgde Miquel Welles voor 3-2 en 3-3. Des te frustrerender was het dat Nunspeet ver in blessuretijd alsnog met een 4-3 zege aan de haal ging.

In het bekertoernooi werd Horst vorige week uitgeschakeld door topklasser Sparta Nijkerk, dat met een 0-5 einduitslag duidelijk een maatje te groot bleek. Horst kwam al binnen 10 minuten met 0-2 achter en kwam voor rust niet verder dan een vrije trap die op de lat belandde. Toen Sparta weer twee keer scoorde in de eerste 10 minuten van de tweede helft was het duel beslist en de vijfde Nijkerkse treffer in de slotminuut was alleen nog van belang voor de statistiek.

Maximaal puntenaantal
Berkum heeft in de eerste zes duels een prima serie neergezet met een maximaal puntenaantal en een fraai doelsaldo. In de laatste competitiewedstrijd wonnen de Zwollenaren krap maar verdiend met 0-1 bij het stugge Vroomshoopse Boys. Afgelopen week verraste de ploeg van hoofdtrainer Willem Brouwer door Rohda Raalte, koploper in de Hoofdklasse C van het zondagvoetbal, met 2-3 uit het bekertoernooi te gooien. Berkum kwam al snel op 0-2 door doelpunten van Ruud Wellenberg maar zag Rohda nog voor rust door een strafschop op 1-2 komen. In de tweede helft namen de Zwollenaren opnieuw afstand door een spectaculaire goal van Marc van der Meulen (1-3) en verder dan 2-3 liet Berkum het daarna niet komen.

De wedstrijd Berkum-FC Horst begint zaterdag om 14.30 uur en het duel op het Zwolse sportpark De Vegtlust wordt geleid door scheidsrechter Stijn Heusschen uit het net over de Duitse grens bij Nijmegen gelegen Kranenburg.

Artikel delen:

Reageer