Documentaire over begraafplaats Bergklooster

Zwolle – De sfeervolle documentaire over begraafplaats Bergklooster in Zwolle gaat op zaterdag 1 november om 14.30 uur in premiere in Filmtheater Fraterhuis. Bergklooster wordt op bijzondere wijze in beeld gebracht met aandacht voor cultuurhistorie, natuur en spiritualiteit welke tot op de dag van vandaag tastbaar aanwezig zijn en betekenis geven aan deze plek.

 

bergklooster.jpeg 

 

Moderne Devotie, Thomas a Kempis, het Fraterhuis en het Bergklooster zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. Een samenwerking bij de premiere van deze documentaire is dan ook alleen maar vanzelfsprekend vinden beide vrijwilligersorganisatie’s. Al eeuwenlang vinden velen een laatste rustplaats op het sfeervolle Bergklooster dat op een oude rivierduin van de Overijsselse vecht ligt. De door bomenrijen omsloten begraafplaats ademt een ingetogen, tijdloze sfeer. Op deze bijzondere plek keren overledenen op een geleidelijke en natuurlijke wijze tot stof op een daarvoor in de aarde uitgekozen rustplaats. Zij kunnen zolang men wil herdacht worden. De bezoeker kan zich in rust verbinden met voorbije levens en herinneringen ophalen aan dierbaren.

Op de Sint Agnietenberg, het huidige Bergklooster, werd eind 14e eeuw een klooster gesticht met als beroemdste bewoner Thomas a Kempis. Na de afbraak van het klooster ontfermden buurtbewoners zich over het terrein. De ‘Vereniging Begraafplaats Bergklooster’ zorgt tot op de dag van vandaag voor de begraafplaats.

Fraterhuis 35 jaar:

Het bestuur van de Vereniging Begraafplaats Bergklooster heet bezoekers van harte welkom bij deze GRATIStoegankelijke voorpremière van de Zwolse documentaire. Een bijzondere voorstelling die door de vereniging en het jarige Fraterhuis op feestelijke wijze wordt aangekleed met een nazit, een consumptie en een verjaardagstas.

 

Reserveren

 

via www.filmtheaterfraterhuis.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. “Moderne Devotie, Thomas a Kempis, het Fraterhuis en het Bergklooster zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden.”

    Dat lezende vraag ik me wel af hoeveel eeuwen de “Moderne Devotie” al precies met een en ander verbonden is.
    Is ’t modern? of al eeuwen oud?
    Vast beide 😉

Reageer