Politie doet inval in hennepkwekerij Zwolle

Zwolle – Donderdag 23 oktober heeft de politie een inval gedaan in een hennepkwekerij met ruim 1.400 hennepplanten en ruim 1.400 hennepstekken aan de Marconistraat op de Marslanden. In de omgeving van de kwekerij werden 12 personen aangehouden die even daarvoor uit het betreffende pand waren gevlucht. Allen zijn voor onderzoek ingesloten.

https://youtu.be/olAj1yQ8j4g 

Enkele dagen voor het oprollen van deze hennepplantage is er een poging inbraak geweest in het pand ernaast. Hierbij waren een paar mannen betrokken met grote vuurwapens. De politie was er donderdag om videobeelden te bekijken. Tijdens de inval probeerde enkele verdachten te vluchten maar deze werden al snel door de agenten in de kraag gegrepen. Opvallend was dat het leek alsof er mensen in het bedrijfspand woonden. Dezen sliepen op matrassen in het gebouw. De politie spreekt van een grote hennepplantage, en het ruimen hiervan gaat even duren. De aangehouden personen zijn in de leeftijd van 25 tot en met 53 jaar en hebben allemaal de Chinese nationaliteit. In een andere ruimte werd nog een tweede kwekerij van ruim 1.400 aangetroffen maar deze was onlangs geoogst. Verder bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom en waren in het pand slaapplekken ingericht. Na verhoor worden de aangehouden mannen en vrouwen aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld. Het treinverkeer moest tijdelijk met lastgeving rijden omdat de kans bestond dat enkele verdachten langs of via het spoor waren gevlucht. 

23102014_hennepkwekerij_07.jpg
23102014_hennepkwekerij_04.jpg
23102014_hennepkwekerij_02.jpg

Meer bij lees verder.. 

23102014_hennepkwekerij_06.jpg
23102014_hennepkwekerij_03.jpg
23102014_hennepkwekerij_05.jpg
Artikel delen:
Reacties 22
 1. Opvallend was dat het leek alsof er mensen in het bedrijfspand woonden. Dezen sliepen op matrassen in het gebouw.

  tssss dat dit gebeurd hier, mijn gedachten even, illegalen die onder druk staan van …………. Normaal is dat ver van mijn bed show in australie ofzo


  Maak melding

 2. Chinezen waren het dus. Heel goed dat het linkse weblog deze informatie voor ons verborgen hield.

  Gauw weer over naar PvdA, de voorstellen en vragen van PvdA en hoe goed ze zijn voor een ander om deur aan deur vragen te stellen. (terwijl een ander echt werk moet verrichten).

  Bah


  Maak melding

 3. Zag het ook met grote letters op de site van het AD staan, politie jaagt op Chinezen. Dacht eerst waar gaat dit over. Over de plantage dus. Maar goed dat deze plantage opgeruimd is. Dit lijkt echt op uitbuiting van deze mensen. Ze sliepen er zelfs. Nu hopen dat degenen die hier achter zitten ook opgepakt worden. Zijn geen kleine jongens waarschijnlijk.


  Maak melding

 4. blijft ook dubbelhartig dit beleid. Je mag het wel kopen, en verkopen, maar niet kweken. Het groeit niet kant en klaar langs de kant van de weg. Iets moet veranderen, maar ik ben er nog niet over uit wat. Als ik zo die dopeheads zie hangen in de karnebeekstraat twijfel ik ernstig aan legaliseren.


  Maak melding

 5. Dan lijkt mij legaliseren de beste optie, dan ben je van die shops af en de criminaliteit erachter @ vroeger. Er gaat nu enorm veel geld in om in deze handel. Dat ben je dan ook kwijt als iedereen die daar behoefte aan heeft een paar plantjes mag kweken. En kan de politie zich bezig houden met ernstigere dingen.


  Maak melding

 6. Hier weten de meeste reageerders precies hoe je alles moet doen, alleen als ze de verantwoording hebben weten ze het niet, want daar zijn ze te dom voor.:'(:'(


  Maak melding

Reageer