Henk Nyenhuis exposeert met “Afterparty”

Zwolle – De vrouw als inspiratiebron. Het is van alle tijden, van Venus tot Vanity Six. Wie het werk van de Zwolse kunstenaar Henk Nyenhuis enigszins kent, weet dat zijn fascinatie voor vrouwen als een rode draad door zijn oeuvre loopt. De esthetiek, de schoonheid, de vrouwelijke, ronde vormen, je vindt het in bijna al zijn vrije werken terug. Nyenhuis heeft in de loop der jaren vrouwen op talloze manieren vastgelegd op doek.

schilder.jpg

Voor deze expositie heeft de Zwolse kunstschilder gekozen voor het thema Afterparty, wanneer de verleiding het grootst lijkt. "Ik ben gefascineerd door de bijna grenzeloze welvaart waarin wij opgroeien" zo licht de Zwolse kunstschilder toe. "Welvaart brengt ons vele goede dingen maar leidt ook tot decadentie en genotzucht. In Nederland bloeit de feestcultuur, aangewakkerd door de commercie en onze drang om steeds meer onze grenzen te verleggen. Dat gaat zo ver, dat we er soms letterlijk dood bij neervallen. De verheerlijking van het leven als een Rockster. Dat intrigeert mij. BB King zong het al: "Nightlife, it ain’t no good life, but it’s my life"…."

Het werk van Nyenhuis demonstreert genadeloos de kracht van dit moment. Zijn werken tonen zonder schroom het decadente leven, sensueel en verleidelijk. Hij toont de vrouw van deze tijd in al haar kracht, met al haar macht en haar zelfbewustzijn. De moderne vrouw anno 2014 wordt in zijn werk neergezet als een icoon.

In de ontwikkeling van Henk Nyenhuis zien we dat hij steeds meer schildert met een vlotte, rake toets. Hij probeert op een eigentijdse manier het beeld neer te zetten. De verfspatten zitten soms letterlijk op het doek. Elke penseelstreek is zichtbaar. Door een realistische benadering is zijn werk bovendien heel "toetsbaar", eenieder kan zien of het klopt. Dit levert een herkenbaar en breekbaar resultaat op. Voor elk doek kiest hij op elkaar afgestemde kleuren. Soms fel, soms ingetogen in een nagenoeg ton-sur-ton kleurenpalet. Krachtige Kunst van Nyenhuis, die zich met deze nieuwe werken wederom toont als een kunstenaar waar je niet langer om heen kunt.

De Zwolse kunstschilder Henk Nyenhuis exposeert de laatste maanden van dit jaar zijn nieuwste werken in Grand café Public aan de Blijmarkt 23 te Zwolle. De opening is op maandag 3 november van 17.00 uur tot 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. De schilderijen zijn te bewonderen onder het genot van een hapje en een welkomsdrankje en DJ Hans Stroeve zorgt voor een aangename muzikale sfeer. Een voorproefje van zijn werken zijn te zien op www.henknyenhuis.nl. De expositie is te bezichtigen van 3 november 2014 tot en met 4 januari 2015.

Artikel delen:

Reageer