’s Nachts sporten voor Spieren voor Spieren

Zwolle – In de nacht van 25 op 26 oktober wordt er in Zwolle in de ZBC Hal een Wintertijd Challenge voor Spieren voor Spieren georganiseerd. Doel van deze activiteit is om ’s nachts, tijdens het ingaan van de wintertijd, met zoveel mogelijk deelnemers te sporten en zo geld op te halen voor Spieren voor Spieren. De Wintertijd Challenge is een van de grootste sportieve goede doelen actie in Nederland. Nergens anders wordt er in 1 seconde, plus het uur winst door het verzetten van de klok, zo’n grote sportieve prestatie neergezet. Dit is het enige moment in het jaar dat er tijd gewonnen kan worden voor kinderen met een spierziekte.

Als top sporters weten Reinder en Manon als geen ander hoe belangrijk spieren zijn. Dat is de reden dat zij hun gezonde spieren inzetten voor zieke spieren en als ambassadeur verbonden zijn aan Spieren voor Spieren. In de nacht van 25 oktober op 26 oktober geven zij het startsein van de volleybal challenge en nemen zij ook actief deel.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Dit is hard nodig, want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte. In Zwolle sporten ze voor Kim Veeger, die met 7 maanden overleed aan SMA, type 1.

Programma
• 01:30u Welkomstwoord
• 02.00u (zomertijd) Start Volleybal Challenge.
• 02:00u (wintertijd) Einde Volleybal Challenge
• 02.30u Prijsuitreiking.

Deelnemen
Inschrijven kan via www.wintertijdchallenge.nl . Deelname kost € 20,- en via een persoonlijke sponsorpagina halen deelnemers sponsorgeld op bij familie, vrienden en kennissen. Zet ook jouw gezonde spieren in voor zieke spieren. Ook kan er via deze pagina gedoneerd worden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer