Getuigen ‘doorrijding na aanrijding’ gezocht

Zwolle – Donderdagvond 23 oktober rond 20.00 uur is een 16-jarige fietser uit Zwolle op de Thomas à Kempisstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij werd met o.a. een gebroken pols per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer werd van achteren aangereden door een zwarte VW Golf, waarin drie getinte mannen zaten. De automobilist ging er zonder te stoppen en zijn identiteit bekend te maken vandoor in de richting van het stadscentrum. Op de plaats van aanrijding bleef een wieldop en het nodige autoglas achter.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze ‘doorrijding na aanrijding’ te maken heeft en hierover nog niet met de politie gesproken hebben wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000. Naar het ongeval en de bestuurder van de auto is een onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Volkswagen; wie anders?

  Maar: van achteren aangereden in het donker om acht uur ’s avonds? En dan nog drie getinte mannen herkennen in een auto?
  Knap hoor.

 2. Had de fietser een brandend achterlicht? Misschien, misschien niet.
  Indien het laatste het geval is, tja, niet zo al te snugger wat mij betreft. Maar…….

  Trapperreflectors en achterreflector willen doorgaans toch wel goed oplichten als je er met je koplampen op schijnt. De achterreflector licht doorgaans meer op dan het achterlicht zelf als je er een autokoplamp op richt.

  Jouw opmerking doet mij denken dat je de fietser als mogelijke schuldige wil aanwijzen. Misschien is het terecht maar misschien ook niet. Neem daarbij ook mijn reflectorverhaal in gedachten. Maar nog belangrijker: Als een auto z’n wieldop verliest en stukken glas en het slachtoffer redelijk in de kreukels zit, dan zit de automobilist op z’n minst gruwelijk veel fouter door door te rijden.

  Stel dat de fietser geen achterlicht voerde, dan is dat een overtreding. Niet goed dus. Maar de doorrijder heeft een misdrijf begaan, heel wat ernstiger.

Reageer