Zwolse mantelzorgers maken kennis met ME

Zwolle – Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM organiseerden in samenwerking met de politie op vrijdagavond een educatieve en ontspannende avond voor jonge mantelzorgers uit Zwolle. Zij kregen een kijkje in de keuken van de Mobiele Eenheid (ME).

me_6.jpg

Geregeld worden voor jongeren die thuis voor een ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid zorgen, activiteiten georganiseerd door Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM. Het doel van de bijeenkomsten en uitstapjes is dat deze jonge mantelzorgers zich buiten hun thuissituatie kunnen ontspannen en ervaringen kunnen uitwisselen. Voor iedere bijeenkomst wordt een activiteit bedacht die de mantelzorgers even helemaal uit hun dagelijkse leven haalt. Dat kan een creatieve of sportieve activiteit zijn, maar ook zoals nu, een informatieve.

me_3.jpg

me_2.jpg

me_7.jpg

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto… 

De Mobiele Eenheid gaf een uitleg over hun werk, de jongeren mochten in een echte ME-bus zitten en ze gingen op de foto met de helm, wapenstok en het schild die normaal gesproken worden gedragen door de ME-ers. Tot slot werden de rollen omgedraaid en zagen de jongeren hoe de ME-ers zich in hun werk weten te weren. Een spannende en tegelijkertijd ontspannende, actieve avond.

me_1.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer