PEC Zwolle – SC Heerenveen voorbeschouwing

Zwolle – Zondag treffen om 14.30 uur PEC Zwolle en sc Heerenveen elkaar in het IJsseldelta stadion. Het duel tussen de huidige nummers vier en zes van de ranglijst werd vier keer eerder in de Eredivisie gespeeld. Tweemaal gingen de drie punten mee naar Friesland, terwijl PEC Zwolle één keer tot een overwinning kwam. In het seizoen 2003/2004 wonnen de Blauwvingers met 1-0. Matchwinner en doelpuntenmaker was cultheld Bert Zuurman. Vorig seizoen wisten de Friezen in Zwolle te winnen door twee doelpunten van de IJslandse topschutter Alfred Finnbogason. Tussen deze twee doelpunten door scoorde Joost Broerse met een prachtige vrije trap van een meter of 30 nog wel de gelijkmaker.

pec_zwolle-heerenveen_1-2__05.jpg

In de huidige selecties van de twee ploegen zitten enkele spelers met een verleden bij de tegenstander. Bij PEC Zwolle staat Wouter Marinus sinds dit seizoen onder contract. De talentvolle middenvelder wist mede door het nodige blessureleed nog geen (officiële) speelminuten in het eerste te maken. Een kort interview met Marinus lees je hier. Bij sc Heerenveen staat Joey van den Berg onder contract. De voormalige aanvoerder van de Blauwvingers speelt nu anderhalf seizoen in Friesland. Ook de twee hoofdtrainers hebben een verleden bij de tegenstander. Ron Jans was van 2010 tot 2012 oefenmeester bij Heerenveen, terwijl Dwight Lodeweges in de periode 1998 tot 2001 bij Zwolle op de bank zat. De geboren Canadees maakte in de Hanzestad zijn debuut als trainer in het betaald voetbal.

Voor en na de wedstrijd neemt het Zwolse publiek afscheid van Diederik Boer. De doelman verruilde, na jarenlange trouwe dienst, Zwolle voor Amsterdam waar hij nu bij Ajax onder contract staat. De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer. Hij wordt geassisteerd door Van Zuilen, Kleinjan en Boot. De publieke tribunes voor deze wedstrijd zijn compleet uitverkocht. Wel is de kaartverkoop voor de wedstrijden tegen HHC Hardenberg en FC Groningen nog in volle gang. Heb je geen entreebewijs voor PEC Zwolle – sc Heerenveen gescoord? Volg het duel dan via @peczwolle op Twitter of FOX Sports. 

Meest recente resultaten:   
13 december 2013 PEC Zwolle – sc Heerenveen 1-2 
26 januari 2013 PEC Zwolle – sc Heerenveen 1-1  
17 april 2004 FC Zwolle- sc Heerenveen 1-0  
17 mei 2003 FC Zwolle- sc Heerenveen 0-1  
19 maart 1993 FC Zwolle- sc Heerenveen 1-3  
24 januari 1992 FC Zwolle- sc Heerenveen 1-3

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Met een overwinning herpakken we ons en doen we nog steeds goed mee in de top vijf. Ik hoop echt dat er enkele sfeeracties bedacht zijn voor aanstaande zondag middag, hoorde op Noord wel, maar is juist zo belangrijk om het over te laten komen als de FP lange zijde meegaat. Ervaring leert dat dit nou niet bepaald de middagen zijn dat de Zwolle aanhang zich goed laat horen en de juiste sfeer weet neer te zetten. Dan bedoel ik strijd en passie. Maar het begint bij jezelf he, dus ik zal dr staan!:o come one Zwolllluuuuhhh. 1-0

 2. Pec speelt alweer voor het derde jaar in de eredivisie. Dus is het duel al vaker dan 4 keer gespeeld, namelijk 8 keer. Ook in de seizoenen 2002-2003 en 2003-2004 is deze wedstrijd reeds viermaal in de eredivisie gespeeld. Het eerste jaar werd er tweemaal verloren. In het degradatiejaar werd er thuis met 1-0 gewonnen en uit verdienstelijk gelijkgespeeld met 1-1 (gelijkmaker door Bert Zuurman).

  Morgen maar weer eens winnen: 3-1!

 3. [quoteBericht door roni, p 25 oktober 2014 17:13
  1-3 gaat weer dezelfde kant op als vorig seizoen[/quote]

  Laten we dat hopen. Dat was ons beste seizoen ooit met 2 prijzen.

  Roni, bedankt voor je positieve bijdrage.

Reageer