Shout & sing met het JazzArt Orchestra

Zwolle – Het Nederlands Jazzvocalisten Concours leverde om de twee jaar weer interessante en talentvolle winnaars op. Deze maand werd bekend dat het concours zijn 11e editie niet zal gaan halen door het ontbreken van voldoende financiële middelen. Dat weerhoudt het Zwolse JazzArt Orchestra er niet van om opnieuw met enkele oud-winnaars een spetterend programma neer te zetten.

 

jazzart_orchestra.jpg 

 

Zo kwamen o.m. Wouter Hamel, Francien van Tuinen en de Portugese Maria Mendes al eerder naar Zwolle voor een optreden met dit stevig swingende orkest. Tijdens de derde editie van Shout & Sing, op zondag 2 november a.s. in theater Odeon, duiken de Turkse Esra Dalfidan (winnares 2007) en soul & jazz talent Paul van Kessel in het warme bad van JazzArt.

Radio 6 Soul & Jazz talent Paul van Kessel steekt zijn liefde voor old-school Big Band muziek niet onder stoelen of banken. Naast moderne soul jazz staan de vette Frank Sinatra klassiekers nog steeds op zijn repertoire. Met de Turkse Esra Dalfidan laat JazzArt horen dat Oosterse muziek en jazz een prachtige combinatie vormen. 

 

JazzArt Orchestra

 

Het in Zwolle opgerichte JazzArt Orchestra timmert al een aantal jaren hard aan de weg. In 2007 is de band uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Bigband Contest en in 2009 won het orkest een belangrijke jazzprijs tijdens de Wereld Jazzdagen in Dordrecht. Het afgelopen jaar werkten zij succesvol samen met videokunstenaar Martijn Grootendorst, tapdanseres Marije Nie, singer/songwriters Bertolf en Esther Groenenberg, jazzlegende Ack van Rooyen, vocalist Humphrey Campbell, catchy popzanger Wouter Hamel en rapper Typhoon. JazzArt is twee keer per jaar te horen in theater Odeon. 

 

Shout & sing!

JazzArt Orchestra feat. Esra Dalfidan & Paul van Kessel (vocals)

 

Zondag 2 november 2014 

Aanvang: 14.30u 

Locatie: Theater Odeon

 

www.jazzartorchestra.nl

Artikel delen:

Reageer