Brei- en haakdagen Zwolle druk bezocht

Zwolle – Vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober vonden in de IJsselhallen de Brei- en Haakdagen plaats. Het grootste brei- en haakevenement in de Benelux. 43 exposanten hadden hun kramen rijkelijk gevuld met de mooiste bollen wol, acryl en katoen. Uiteraard waren ook de benodigde handwerkmaterialen volop te verkrijgen. Zwolle ligt dusdanig centraal dat de standhouders uit heel Nederland komen. Zelfs België was hier vertegenwoordigd.

brei_en_haakdag-7866-1.jpg

Met flinke bezoekersaantallen van in totaal zo’n 2700 brei- en haaksters mag de beurs zeer goed bezocht genoemd worden. In het oosten zijn er meer breisters te vinden dan in het westen. Hierdoor is Zwolle dan ook uiterst gunstig gelegen voor de (voornamelijk) bezoeksters. Naast dat de voorraad wol weer flink aangevuld kon worden, konden er ook diverse workshops gevolgd worden. Schitterende patronen leren inbreien met de workshop Fair Isle, of de creatieve krokodillensteek haken. Tussen het struinen door was het goed toeven op één van de diverse terrassen waar de bezoekers volop aan het breien en haken waren.

brei_en_haakdag-7850-2.jpg

brei_en_haakdag-7867-3.jpg

brei_en_haakdag-7848-4.jpg

Hoofdgast Monique Boonstra, eigenaar en ontwerpster van ‘Kantwerk’, was aanwezig om haar breikunsten te laten zien patronen te signeren. Vrijdag is het boek ‘Lekker Warm! – Twijnend Breien´ van Carla Meijsen gepresenteerd. Het eerste tweetalige boek over twijnend breien.

brei_en_haakdag-7840-5.jpg

brei_en_haakdag-7845-5.jpg

brei_en_haakdag-7861-6.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Zie je nou wel?, zelfs bij een brei-en haak spektakel kan het ook gezellig en leuk worden zonder 100 decibels aan lawaai over heel Zwolle te verspreiden :D:D:D:D

Reageer