Zwolle tijdelijk in het donker gezet

Zwolle – In grote gedeelten van de stad Zwolle en de wijde omgeving ging zaterdagavond tijdelijk letterlijk het licht uit. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van deze omvangrijke storing.

In veel straten viel de straatverlichting uit. Opvallend was dat de nieuwe sfeerverlichting in de binnenstad van Zwolle wel licht gaf. Enexis meldde in de loop van de avond dat de straatverlichting het niet deed door problemen met de zendinstallatie die de verlichting moest ontsteken. Rond 19.36 uur gingen in de meeste straten de lantaarnpalen weer aan.

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Het valt me tegen dat er door automobilisten rond de singel absoluut niet zachter wordt gereden onder deze omstandigheden. Levensgevaarlijk!

 2. Wat hebben we in zwolle sfeerloze straatverlichting gekregen.
  Ik vond dat oranje veel zachter en gezelliger.
  Mijn tuin lijkt wel het Pec stadion. Veel te fel!!!

  Duisternis is belangrijk voor mens, plant en dier.

 3. Zag een oudere vrouw met de fiets vallen bij Dierzerpoort omdat het licht uit was zag ze het lage stoeprandje niet. Flinke pijn en broek beschadigd. Gelukkig niet ernstig.

 4. @Japser: dat licht kan toch uit staan? Of kapot zijn?

  Sowieso: als het licht op je fiets het wel doet betekend dat niet dat het ineens licht is. Je hebt een lamp waarmee anderen je kunnen zien ja.

 5. Niet iedereen heeft felle led verlichting op de fiets, echt er zijn nog fietsen met dynamo en 4,5watt lampje en daar zie je niet zoveel mee

 6. Is goedkoper dan een tijd in het ziekenhuis liggen en je fiets laten repareren. Nieuwe lampjes kosten niet 200 euro. Laten we niet doen alsof alle bejaarden straatarm zijn.

 7. @Jasper Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar oudere mensen kunnen in het donker minder waarnemen. Zelfs de beste fietslamp geeft vaak nog te weinig licht.

 8. Maar Derk, iedereen is wel verplicht om degelijk licht te hebben op de fiets.

  @Tevens precies, dus goed licht regelen. Niet alles op de overheid afschuiven.

 9. @Japser: ook met goed licht betekend het niet dat je ineens zicht hebt. Ik heb gisterenavond ook met m’n nieuwe fiets (met goeie verlichting) door de stad gereden en het was nog steeds pikkedonker en best wel gevaarlijk. Verlichting op je fiets betekend niet ineens dat de hele straat verlicht is en dat je volledig zicht hebt.

 10. Gisteravond was er helemaal geen straatverlichting, maar in mijn beleving staan de straatlantaarns tegenwoordig permanent op halve kracht. Ik heb moeite om mijn weg te vinden wanneer ik lopend het huis verlaat. Ik zie niet waar de stoepband zit. Linke soep, zeker voor ouderen.

 11. Hier in zuid hebben ze de verlichting van de lantaarnpalen vervangen. Het is hier nu ’s nachts net zo licht als overdag. Van mij mag de verlichting wel halve kracht zoals hierboven gesuggereerd werd. Of uit. Ook goed.

 12. Dat lijkt me ook niet fijn, yep, maar als je niet kunt zien waar je loopt is ronduit gevaarlijk. Misschien moet er beter worden nagedacht over de punten waar de lantaarns staan. Wel vreemd trouwens dat het per wijk verschilt hoe licht het is.

 13. Volgens de wet volstaat 4,5watt Jasper. je praat er omheen nu is ieder voor eigen verantwoordelijk en bij ‘vluchtelingen’ zijn wij verantwoordelijk en dienen wij die last te dragen?

  Vreemd denkbeeld

 14. oh niet op de overheid afschuiven tsja, Jasper sorry maar je praat gelijk een politicus die iets opzij wil schuiven, plaatje van al die comments strookt niet en je spreekt je eigen tegen.

 15. Oei Derk, dat is dan een vervelend probleem in de wetgeving, als daarin staat dat een ontoereikend lampje, voldoende is. Tijd dat dat verandert (aan de andere kant, 4,5W LED is wel meer dan voldoende :P).

  Je vergelijking met de vluchtelingen (tussen aanhalingstekens, jammer…) raakt kant noch wal. Dat ik verwacht dat de burger ook eigen verantwoordelijkheid neemt, en niet altijd alles maar op de overheid af moet schuiven, betekent niet dat de overheid niks meer mag doen. Zeker de echt hulpbehoevenden moeten geholpen worden. Uit je land wegvluchten is wel een heel andere kwestie dan een te zwak lampje.

Reageer