Zwolse burgers in het zonnetje gezet

Zwolle – Donderdagavond 23 oktober werden in het politietrainingscentrum aan de Boerendanserdijk in Zwolle 11 burgers in het zonnetje gezet door districtschef Sipke Dekker van politie district IJsselland. Het was de tweede keer dat dit initiatief in IJsselland werd georganiseerd om burgers te bedanken voor hun hulp aan de politie.

Sipke Dekker riep de burgers één voor één naar voren om hun heldendaden te bespreken. Iedere keer opnieuw blijkt dat de burgers het prettig vinden om over het gebeuren te praten. Vaak maakt het veel indruk op ze en het feit dat de politie hier aandacht aan besteedt, doet hen goed. Het initiatief ‘Burgers in het Zonnetje’ wordt dan ook zeer gewaardeerd. Nadat de burgers een geschenkje en een bos bloemen kregen, volgde een rondleiding door het trainingscentrum om ze een indruk te geven hoe de politie haar vaardigheden traint.

Burgers in het Zonnetje wordt twee keer per jaar georganiseerd in alle vijf districten van de politie eenheid Oost-Nederland. IJsselland is de eerste dit najaar, de bijeenkomsten in de andere vier districten vinden in de komende weken plaats.

Zwolse helden: 

Twee burgers waren in mei getuige van een onwelwording op de Grote Markt in Zwolle. Ze zijn direct begonnen met reanimeren totdat politie en ambulance ter plaatse waren en het slachtoffer kon worden overgebracht naar het ziekenhuis.

In september heeft een omwonende in Westenholte (Zwolle) zoveel informatie kunnen doorgeven over een verdachte situatie, dat de politie de verdachte van winkeldiefstal heeft kunnen aanhouden.

Artikel delen:

Reageer