Berkum pakt periodetitel tegen Horst

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag egen middenmoter FC Horst met 4-0 gewonnen en pakte zo de eerste periodetitel, ook omdat de concurrentie zo vriendelijk was punten te laten liggen.

horst_9_medium.jpg

Foto: R. Fröhlich  

“We creëerden al veel kansen in de eerste 30 minuten. Toen waren we niet scherp genoeg in de laatste meters maar het was gewoon wachten op de eerste goal,” zag Berkum-trainer Willem Brouwer. “Nadat we met 2-0 voor kwamen verdween de scherpte even, maar over het algemeen ben ik supertevreden.” Coach Etie Jansen van Horst vond dat zijn ploeg goed begon maar veel te weinig creëerde. “Onze foutjes werden uitstekend afgestraft. Na de eerste twee goals loop je dan achter de feiten aan, de overwinning van Berkum was dik verdiend,” constateerde hij.

Plaag
Berkum was vanaf de start de bovenliggende partij al was na enkele minuten het eerste kansje voor Horst. Dennis Folkers kon aanleggen maar zijn inzet werd zonder moeite gepakt door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Daarna was de thuisploeg dominant doch het stokte als het strafschopgebied van de Veluwenaren was bereikt. Dat veranderde na een half uur toen Chris van der Meulen, de hele middag een ware plaag voor Horst-back Tony Glastra, voor het eerst toesloeg. De vleugelspits was zijn tegenstanders weer te slim af, zette goed door en scoorde uit een moeilijke hoek 1-0. Minuten later werd er hopeloos geklungeld in de Horst-defensie. Van der Meulen pikte de bal daarop af en was niet te beroerd om dat cadeautje te verzilveren: 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Sinisa Ilic aan de overkant in droompositie, maar hij verprutste de enige echte kans voor Horst. 

Na rust leek Berkum het lang wat te makkelijk op te vatten en kwam Horst weer wat in het spel. De bezoekers waren echter niet bij machte om daar echt grote kansen uit te halen, al was Keizer dicht bij een tegentreffer na een vrije trap van Ricardo Vliek. Keizers kopbal verdween echter via de handen van keeper Bouwhuis en de lat over het Berkum-doel. Ook de Zwollenaren kregen kansen maar zagen pogingen van Ricardo Kuijer en Chris van der Meulen in eerste instantie nog stranden.

Eigen doel
Zo’n 10 minuten voor tijd brak de snelle Kuijer opnieuw door en de rechterspits legde af richting Chris van der Meulen. Horst-verdediger Glastra was de kluts daarbij zó kwijt dat hij die voorzet in zijn eigen doel liep: 3-0. In blessuretijd strooide Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg, terecht tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen, nog wat meer zout in de wonden bij FC Horst. Youp Kok maakte de bal prima vrij en speelde Wellenberg aan, die de dik verdiende 4-0 eindstand op het scorebord bracht.

Omdat directe concurrent DETO Twenterand op eigen terrein niet verder kwam dan een 1-1 remise tegen KHC heeft Berkum met deze zevende zege op rij de titel in de eerste periode veroverd. “Dat is mooi meegenomen, dat heb je in de achterzak als het even minder goed zou lopen. Maar ons doel ligt hoger, en ik hoop dat we het nog een poosje zo volhouden, want dit bevalt goed,” aldus Berkum-coach Brouwer.

Berkum-FC Horst, 25 oktober 2014
Eindstand: 4-0 (2-0)

Doelpunten: 32. Chris van der Meulen (1-0), 36. Chris van der Meulen (2-0), 82. Tony Glastra (3-0) (eigen doel), 90+2. Ruud Wellenberg (4-0)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens (79. Jasper van der Stouw), Razi Kanseyo, Marc van der Meulen, Frank Hoolsema (68. Youp Kok), Ruud Wellenberg, Sander Bolt, Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (68. Ricardo Kuijer).

Opstelling FC Horst: Valentijn Wellenberg, Tony Glastra, Tim Fechter, Dominique Denzel, John Martens (77. Ricardo van de Pol), Andrews Letroit (64, Roy Kok), Rocco Keizer, Ricardo Vliek, Sinisa Ilic (58. Nick Doppenberg), Dennis Folkers, Aderson Lima.

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer