Ongelukkige nederlaag WVF tegen VVOG

Zwolle – VV WVF beleeft nog niet de meest gelukkige fase van haar avontuur in de hoofdklasse. Met name in het eerste kwart van de meest gespeelde wedstrijden was de ploeg uit Westenholte vaak ongelukkig. Ook zaterdag was dat helaas niet anders, al valt de ploeg vanmiddag niks te verwijten. Trainer Freddy Smit had samen met zijn ploeg een goed tactisch plan uitgedacht om tegen VVOG de eerste punten te kunnen behalen.

 

VVOG speelt graag op de counter en WVF wilde druk naar voren zetten en met een stiftbal over de verdediging de snelle en slimme Ohzan Kardag in stelling brengen. Het eerste kwartier leek deze tactiek deze middag succesvol te kunnen worden. WVF voerde haar taak goed uit en kreeg al in de 7e minuut een goede mogelijkheid via Ohzan Kardag om op voorsprong te komen, helaas was zijn schot niet krachtig genoeg. Dit gaf WVF wel het signaal dat er vanmiddag wellicht het eerste punt(en) konden worden binnengehaald. VVOG had moeite met deze speelwijze van de thuisploeg. Tot aan de 15e minuut leek het een boeiende wedstrijd te worden. Toen was er plotseling het moment van Bas Bouwhuis. Bas kwam met een sliding inglijden, raakte ook de bal en geen tegenstander, maar tot ieders verbazing trok scheidsrechter Knetsch de rode kaart. Voor zowel Bas als voor WVF was dat onterecht. Bas moest hierdoor het veld verlaten en WVF moest nog 75 minuten met een man minder verder.

Het tactisch plan kan de ijskast in en in eerste instantie wordt het dan proberen om alleen tegen te houden en hopen op die spaarzame momentjes waarop je als ploeg hoopt te kunnen toeslaan. VVOG kreeg hierdoor uiteraard meer balbezit, maar je zag dat deze ploeg niet gewend was om het spel te maken en het speelde in een te laag tempo om WVF echt in de problemen te brengen.

 

Er waren uiteraard wat kansen, maar Gert Schaafsma redde een paar keer goed en de verdediging van WVF, met de teruggekeerde en uitstekend spelende Hiro Gnanapragassam als rechter centrale verdediger, stond goed. Aan de andere kant bleef Ohzan Kardag met uitvallen gevaarlijk, maar helaas was er te weinig steun voor hem. Voor rust kreeg VVOG nog een grote kans, maar Biya, geheel vrijstaand in de zestien, schoot de bal naast het doel van WVF. Zo gingen beide ploegen rusten mat een gelijke stand 0-0.

 

In de tweede helft kwam Richard Bouwmeester in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Jorben Nieuwenhuis. WVF moest het initiatief aan de tegenstander laten en moest ver terug. Wat wel opviel was dat VVOG vier verdedigers achterin hield om de vaak eenzame spits Ohzan Kardag onschadelijk te kunnen maken. Veel kansen kreeg WVF dan ook niet. Ohzan wist een keer uit te halen na een prima pass van de ingevallen Muhittin Yuckselen en een schot na een indrukwekkende solo van Dion Reijnen miste de kracht om het doelman Koornberg van VVOG echt moeilijk te kunnen maken.

 

WVF bleef hard werken en dat is een groot compliment voor de ploeg, om een goed resultaat te behalen. Echter dit heel veel kracht en je zag dat de vermoeidheid parten ging spelen. Zo kwam VVOG ook op voorsprong. Na balverlies kwam Bija in balbezit en deze schoot met zijn linkerbeen de bal geplaatst in de bovenhoek 0-1. De thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en bleef op zoek naar de gelijkmaker. Helaas was dit teveel gevraagd en het was niet verwonderlijk dat VVOG zelfs nog op 0-2 kwam. Het was Richard Haklander die met een hard schot in de bovenhoek het vonnis voltrok en daarmee de wedstrijd definitief besliste.

 

Trainer Freddy Smit was na afloop, ondanks de nederlaag, toch trots op zijn ploeg. De jongens hadden er ondanks dat ze al vroeg in de wedstrijd met 10 man kwamen te staan er een wedstrijd van te maken en vond dat dit aardig was gelukt. Trainer Engelkes van VVOG vond zijn ploeg een maatje te groot voor WVF, maar die uitspraak is de bekende Amsterdamse bluf, want Engelkes is naast trainer van VVOG ook trainer van het vrouwenteam van AJAX. Volgende week gaan we dan maar voor de eerste punten punten op Urk aan de zee , met lekkere koekjes bij de thee!!!

 

WVF-VVOG 0-2(rust 0-0) 54 Bija 0-1, 76 Haklander 0-2

 

Scheidsrechter J.Knetsch.

Toeschouwers 550

 

Geel: Dion Reijnen WVF

Rood: Bas Bouwhuis WVF(15)

 

WVF:Gert Schaafsma,Dion Reijnen, Hiro Gnanapragassam(67Elroy Moddermanren),Sybren Poppen, Robbert Jan Stals,Rob Meijerink, 

Bas Bouwhuis,Jorben Nieuwenhuis(46 Richard Bouwmeester),Jeroen van Brummen(70 Muhittin Yükselen),

Özhan Kardag, Lennart Bril.

 

VVOG: Frans Koornberg, Lennard van den Brink, Jan Juriën Hop, Thomas Vossebelt, Lars Kerver, Tim Brockhoff,

Oussama Labari(83 Jos Dijkstra), Pernely Biya, Martijn Duits, Kevin van de Vlag(50 Richard Haklander),

Stefan Jansen(75 Naoufal Boutachkourt).

 

Dick Noordman

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik hoorde er nog zo 1 speler zeggen we rijden langs Berkum dit seizoen.
    Ik denk dat het volgend jaar weer andersom is.
    Ze bakken der niks van en worden het lachertje in de Hoofdklasse.

Reageer