Deltionstudent wint bouw onderwijsprijs

Sander van Dijk is bescheiden over zijn prestaties. Onterecht, ze zijn een onderwijsprijs waard. Sander viel in de prijzen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties op school. Fundeon reikte donderdag 20 september de tweede prijs uit in de categorie bouw-leerlingenprijs aan de 18 jarige Deltionstudent uit Oostendorp. Hij ontving zijn prijs, samen met een mooie bos bloemen, voorafgaand aan de Fundeon relatiedag.

Gerbrand Bos van Bouwopleiding Noordwest Veluwe, droeg Sander voor aan Fundeon. Gebrand licht zijn keuze toe: “Sander is een uitzonderlijk goede student. Hij doet zijn opleiding versneld, in 2,5 jaar in plaats van in 4 jaar. Verder is hij altijd gemotiveerd, haalt hij alleen maar ruime voldoendes en leidde hij als leerling op zijn 16e een eigen bouw- en metselploegje. Dat heb ik nog geen student zien doen!” Sander zelf is alleen maar blij dat hij aan het werk kan. “In de schoolbanken zitten is niets voor mij. Laat mij mijn handen maar uit mijn mouwen steken, dan kan ik tenminste wat betekenen.”

Sander is nu derdejaars student voortgezette timmerkracht aan het Deltion College. Hij volgt een BBL opleiding. Dat betekent dat hij vier dagen in de week werkt en één dag naar school gaat. Sander: “de opleiding is heel breed. Ik leer huizen maken, kozijnen timmeren, tekenen, van alles en nog wat.” Wim Diender is teamleider Bouw bij Deltion: “Natuurlijk zijn wij als team ook heel trots op Sander. Het is toch mooi om te zien dat een student van Deltion het goed doet. Wij feliciteren Sander van harte met zijn tweede prijs!”

Artikel delen:

Reageer