ZBC wint derby van IJsselstad BC

Zwolle – Zaterdag is de Badminton IJsselderby gespeeld tussen ZBC en IJsselstad BC: Zwolle – Deventer. In tegenstelling tot bij de voetbalderby was de sfeer in en buiten het veld zeer vriendschappelijk en ongedwongen. De Zwollenaren wonnen hun eerste twee partijen (dames- en herendubbel) gemakkelijk.

zbc.jpg 

Oleg Gouriev schijnt er een gewoonte van te maken om zijn enkelspel steeds in 3 games te moeten afwerken. Won hij in de vorige wedstrijd echter nog met 30-29 in de beslissende game, dit keer trok hij aan het kortste eind. Gelukkig won Vanja Veeger haar enkelspel eenvoudig. Halverwege was de stand dus 3-1. Rik de Jong had in de herendubbel blijkbaar zijn kruit verschoten en verloor zijn enkel- en mixed dubbelspel daarna. Jetteke Hobbeling haalde uit de gewonnen damesdubbel gelukkig positieve energie en zij won haar enkelspel en mixed dubbelspel. Uiteindelijk bracht ZBC hierdoor met 5-3 de badminton IJsselderby op haar naam.

Omdat de laatste wedstrijden wel door ZBC werden gewonnen, maar steeds met het kleinst mogelijke verschil, moeten de Zwollenaren hun koppositie helaas wel afstaan aan Drachten BC. De komende weken staan de uitwedstrijden tegen DIOK en Flits (gedeelde derde plaats) op het programma. Het wordt spannend in de 4e divisie!

Artikel delen:

Reageer