Popfront Zwolle in teken van sfeervolle muziek

De vierde zaterdag van september (22e) staat bij Popfront in het teken van sfeervolle muziek. Olivier van Schijndel betovert met zijn stem en gitaar het publiek met recht-uit-het-hart liedjes. Het viertal van Hazy Jane hult de zaal in een sprookjesachtig decor, waar elfjes en trollen zich prima thuis zouden voelen. De aanvang is 20.30 uur. De entree is gratis. Popfront is gevestigd aan de Drijbersingel 5 in Zwolle.

Olivier van Schijndel komt uit Eindhoven. In zijn eentje, gezeten op een kruk en slechts gewapend met zijn gitaar en stem, zal hij het publiek betoveren. Olivier startte zijn muzikale carrière als schrijver en zanger/gitarist bij de band Dodger (IndiePop) maar ontdekte dat hij ook in zijn eentje zijn mannetje staat. En dat laat hij zaterdag zien, maar vooral horen! De singer/songwriter gaat terug naar de basis van de muziek. Met doorwrochte liedjes die rechtstreeks uit het hart komen en je raken.

Critici over Olivier: ‘Leuke BritpopSingerSongwriter muziek’,  ‘Liedjes die drijven op een stem die ze aankan’ en ‘ Deze stem heeft echt een ziel die je raakt.’

Hazy Jane

De leden van Hazy Jane omschrijven hun muziek als symfolk. Het is een eigenwijze mix van pop/folk in een sprookjesachtige en intieme sfeer. De meerstemmigheid van zangeressen Roeline van Calkar en Willimien Ahuis is hierin opvallend. Na een demo en een EP verschijnt volgende maand de eerste full length cd, die in april is opgenomen in Amerika.

Grappig om te weten is dat de twee meiden van Hazy Jane tevens een eigen project hebben; Romi, waarmee ze dit jaar de Oogst van Overijssel hebben gewonnen in de categorie singer-songwriter. De complete band behaalde de kwartfinale van deze competitie en Sander Koot kreeg de titel ‘ drummer van de avond’.

Een recensent van Fries Popnet schreef over de EP Chapter # 1: ‘Met name door de fantastische beheersing van zowel vocalisten als de mannen achter de instrumenten voelt Hazy Jane aan als een warm en dampend moerassig bos waar je langzaam in verdwaalt …’

Hazy Jane staat verder zondag 23 september in De Vergane Glorie in Zwolle, aanvang 19.00 uur. Wil je ze daarna nog een keer zien? Dat kan op zondag 7 oktober in Café De Singel in Zwolle, aanvang 20.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het popfront heeft al een tijdje een nieuw logo ;).

    __________________________
    Admin:

    Geweldig bedankt Coen voor je tip!! Maar als je daar dan ook geen bericht van hebt gehad, kan je ook niet alles weten..;)


    Maak melding

Reageer