Doe mee met de Zwolse opvoedweek

Zwolle – De Zwolse opvoedweek wordt georganiseerd door het Netwerk voor Jeugd en Gezin (NJG) samen met inwoners van Zwolle en gaat maandag 27 oktober 2014 van start.

 

Veel kinderen, ouders, kinderopvang organisaties en scholen doen actief mee aan deze week, ook GroenLinks. Raadslid Bijan Moshaver vraagt alle Zwollenaren om actief aan deze week deel te nemen om meer aandacht en bewustwording rondom positieve groepsvorming bij kinderen in Zwolle te creëren. “Continue aandacht voor de opvoeding en ontplooiing van kinderen in Zwolle is essentieel voor de toekomst van onze stad.”

In een positieve groep is de sfeer goed en kennen kinderen elkaar. Kinderen weten dan wat de ander leuk vindt en wat niet, er is begrip voor elkaar en er wordt geluisterd naar elkaar. In zo’n groep wordt er samengewerkt, hebben kinderen invloed en voelen kinderen zich verantwoordelijk voor elkaar en hun omgeving. Pesten krijgt in deze groepen geen kans, omdat de groep dit niet toelaat.

 

Een van de acties is gefocust op het stimuleren van positieve groepsvorming bij kinderen van 0 tot 12 jaar. In de aanloop naar deze week daagt de werkgroep positieve groepvorming’, professionals en groepen kinderen uit om te laten zien wat zij hieraan doen. Omdat het belang groot is wil deze werkgroep bewustwording creëren en elkaar inspireren in activiteiten waarmee je een positieve groepsvorming stimuleert. Dit wordt gedaan door een beweging te starten, geïnspireerd door de Ice Bucket challenge. De beweging noemt zich ‘En wat doe JIJ aan positieve groepsvorming?’ Het doel is een kettingreactie te veroorzaken door steeds opnieuw mensen per telefoon of mail uit te dagen. Vervolgens zal op woensdag 29 oktober om 17 uur in Hedon de Finale plaatsvinden en zal de locatie/groep met de leukste activiteit door de wethouder Ed Anker in het zonnetje worden gezet. Er zijn al veel filmpjes met oproep en nieuwe ideeën om positieve groepsvorming te bevorderen waaronder een persoonlijke filmpje van de burgemeester Henk Jan Meijer op de site van het NJG geplaatst. Deze zijn te vinden op http://www.njgzwolle.nl/paginas/default.aspx?locID=25

 

Tijdens de opvoedweek zijn er diverse activiteiten en workshops op veel locaties in Zwolle die te maken hebben met weerbaarheid, positief opvoeden en groepsvorming. Meer info over het programma is te vinden op www.njgzwolle.nl en www.stadskids.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer