Boreas wint tijdens de Najaarsroeiwedstrijden

Zwolle – Afgelopen zaterdag behaalden roeiers van Studenten Roeivereniging Boreas de eerste plek tijdens de Asopos Najaarswedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam. In het ervaren C4+ veld finishte de ploeg Andromeda met een tijd van 1:56,79 minuten. Ze lieten hierbij de boten van Laga (Delft) en Njord (Leiden) achter zich. Een prestatie van formaat!

zsr_boreas_overwinning_asopos_najaars_foto_1.jpg 

De roeiers Liseth Breidenbach (23), Fleur de Vries (22), Eline Alferink (19) en Karen Sloot (21) met stuurvrouw Nathalie Meijer (23) waren erg verheugd over de uitkomst op de 500 meter. “Sinds gistermiddag is de glimlach niet meer van mijn gezicht verdwenen. We zijn zó trots op het resultaat. De medaille hangt al boven mijn bed”, aldus een zeer opgetogen Fleur.

De wedstrijd zelf verliep geheel volgens plan. “We hadden een doel en dat was onze eigen tijd te verbeteren. De eerste 250 meters waren technisch goed, maar de finish in zicht maakt het beest in je los. We gingen kapot en we hebben alles uit onszelf gehaald met deze fantastische eindtijd als resultaat”, vertelt Liseth met een twinkeling in haar ogen.

De damesploeg was niet de enige ploeg die Boreas vertegenwoordigde tijdens de Najaarswedstrijden. In totaal reisden 25 roeiers af naar Amsterdam. Zij startten onder andere in het eerstejaars C4+ veld, zowel dames als heren, en de dames nieuwelingen skiff.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer