De Librije stijgt in restaurantgids Lekker

Zwolle – Driesterrenrestaurant De Librije, van chef-kok Jonny Boer uit Zwolle, stijgt een positie in restaurantgids Lekker. Het klimt van plaats vier naar drie. Dat werd maandag bij de prresentatie van de gids bekend gemaakt.

de_librije.jpg 

Restaurant Inter Scaldes is voor de tweede achtereenvolgende keer het beste restaurant van Nederland. Op nummer twee in Lekker staat restaurant De Leest uit Vaassen. Deze stond vorig jaar nog op positie drie. Boreas in Heeze, vorig jaar twee, moest twee plaatsen inleveren en staat nu op vier. De top-5 wordt gecompleteerd door de Zwethheul in Schipluiden. Librije’s Zusje, het nieuwe restaurant van Boer in het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam, komt nieuw binnen op plaats 50. Lekker is de eerste van de belangrijke restaurantgidsen die traditioneel in het najaar verschijnen. De nieuwe Michelingids wordt op 17 november gepresenteerd.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Restaurant Zwetheul ligt niet in Schipluiden maar in het gehucht De Zweth en dat behoord bij de gemeente Rotterdam. Het ligt mooi gelegen aan de Schie tussen Delft en Rotterdam. Verder hulde voor de 2 Zwolse restaurants.

Reageer