Aan de slag voor de otter in Windesheim

Zwolle – De Tichelgaten bij Windesheim vormen een ideaal leefgebied voor de otter. Vrijwilligers bouwen zaterdag 1 november een verblijfplaats voor het dier, in de hoop dat het natuurgebied nog aantrekkelijker wordt als vestigingsplaats voor otters.

  natuurwerkochtend.jpg

Het natuurgebied van de Tichelgaten ligt pal aan de IJsseldijk bij Windesheim. Het is ontstaan door kleiwinning. Nu is het een waterrijk gebied waar bijzondere dieren en planten voorkomen. Er zijn zelfs recente waarnemingen van de otter. Ook is er kortgeleden een otter doodgereden op de provinciale weg bij Windesheim. Dat lijkt ook een aanwijzing dat de dieren voorkomen in de Tichelgaten.

Vrijwilligers van de Zwolse natuurwerkgroep A Rocha gaan zaterdag 1 november aan de slag om een otterverblijfplaats te maken. Daarnaast wordt er struweel verwijderd en kunnen er knotwilgen worden geknot. Er is werk voor 30 personen. Jongeren van scoutinggroep Renatum57 zijn in elk geval van de partij. Er zijn mini-excursies onder leiding van de boswachter waarin uitleg wordt gegeven over het gebied. Staatsbosbeheer is beheerder van de Tichelgaten. Voor koffie, warme chocolademelk en soep wordt gezorgd.

Deze vrijwillige klusochtend is onderdeel van de landelijke natuurwerkdag op 1 november. Aanmelden kan via zwolle@arocha.org. A Rocha is een vrijwilligersorganisatie die met name christenen wil aanmoedigen om enthousiast te worden voor de natuur in eigen woonplaats.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer