Informatiemarkt Diezerpoort door studenten Viaa

Zwolle – Donderdagmiddag 6 november is er een informatiemarkt in de Brede School Het Wonderwoud van 15.00 – 16.30 uur. Studenten van de Hogeschool Viaa presenteren de resultaten van verschillende studieopdrachten in de wijk Diezerpoort. Bewoners en professionals uit de wijk Diezerpoort zijn van harte welkom om de resultaten te komen bekijken.

Met de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), die in 2015 van kracht gaat, wordt het belang van samenwerking tussen buurtbewoners en beroepskrachten steeds groter. Studenten zijn in gesprek geweest met bewoners en met beroepskrachten in de diverse buurten van Dieze om te praten over wat ze straks van elkaar verwachten. Verder is er gewerkt aan een overzicht van (in)formele netwerken en organisaties, zodat buurtbewoners en professionals elkaar weten te vinden. De resultaten worden gepresenteerd bij verschillende kraampjes op de informatiemarkt.

Ook zal er informatie zijn over premie op actie van de gemeente Zwolle. Door premie op actie aan te vragen, kunnen buurtbewoners zelf, in overleg met de gemeente, hun ideeën voor buurtactiviteiten of verbeteringen in de wijk aandragen voor een financiering. Wordt de financiering goedgekeurd, dan kun je als bewoner zelf de uitvoering hiervan vormgeven. Studenten zijn verschillende ideeën tegengekomen die door bewoners kunnen worden aangedragen voor premie op actie.

Tijdens de informatiemarkt zal er thee, koffie en limonade worden geserveerd en kinderen kunnen worden geschminkt. Buurtbewoners uit de wijk Diezerpoort en beroepskrachten van zorg- en welzijnsorganisaties zijn van harte uitgenodigd voor deze middag.

Datum: Donderdagmiddag 6 november
Tijd: 15.00 tot 16.30
Locatie: Brede School Het Wonderwoud, Beukenstraat 83, 8021 XA Zwolle

Artikel delen:

Reageer