De jaarlijkse diabetescollecte komt eraan

Zwolle – Zo’n 400 collectanten in alle Zwolse wijken zijn voorzien van bussen of lijsten en komen deze week bij u aan de deur! Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek om diabetes beter te behandelen of te voorkomen.

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes, suikerziekte. Iedereen kan het krijgen, en iedere dag komen er in ons land 200 mensen met diabetes bij. Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar helaas kan het ernstig zijn. Diabetes leidt ook vaak tot andere ziekten of klachten. Zoals hart- en vaatziekten, dementie en problemen met ogen, nieren en voeten.

Dankzij onderzoek is al veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Daardoor kunnen artsen nu bij sommige kinderen diabetes afremmen. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en ze blijven gezonder. Geld voor meer onderzoek is hard nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in en betaalt in Nederland het meeste onderzoek naar diabetes.

Niemand aan de deur gehad? Digitaal doneren kan ook, met de deur-tot-deur-run! Kijk hier en steun onze run-to-run-collectantenTijn, Marcel, Sarah of Nady!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer