Op bezoek in de schatkamer van Overijssel

Zwolle – Maak kennis met de schatten van het Historisch Centrum Overijssel en breng een bezoek aan het depot! 
Ontdek wie de mensen achter het HCO zijn en wat zij doen.

Ga mee op rondleiding door het bijzondere gebouw en leer over de collecties: 18 km. archieven, foto’s, affiches, films. Breng tevens een bezoek aan een depot: normaal niet toegankelijk voor publiek! Hier krijgt u enkele van de topstukken te zien.

Start rondleiding
De rondleiding start op maandag 10 november om 13.30 uur. U kunt zich melden bij de publieksingang aan de Van Wevelinkhovenstraat.

Praktische informatie
De kosten bedragen € 10,- per persoon. U wordt verzocht het bedrag ter plaatse, liefst contant, te voldoen. U kunt zich opgeven voor deze rondleiding via onze website: historischcentrumoverijssel.nl. Komt u met de auto? Naast het gebouw is parkeergelegenheid (Eikenstraat 20, Zwolle).

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Leuk initiatief, jammer alleen dat het geld kost om een kijkje te mogen nemen. We hebben al betaald voor dit archief met z’n allen in de vorm van belastingen, het zou gratis moeten zijn.

  2. Beste Archimedus,

    Ik snap je punt. Ons centrum is ook gratis te bezoeken en te bezichtigen. Een rondleiding met een gids is een extra service die we voor een zo klein mogelijke vergoeding aanbieden.

    Je kunt bij ons dus altijd binnenlopen en gratis onderzoek doen in de collecties die we ook zo veel mogelijk op internet plaatsen. Kijk ook eens op onze facebook pagina’s (stadsarchief Zwolle én Historisch Centrum Overijssel) of kijk eens op onze website om te zien welke leuke dingen wij allemaal (gratis) aanbieden!

Reageer