Slachtoffer slaat straatrover op neus

Zwolle – Een 20-jarige Zwollenaar is maandagavond 27 oktober rond 23:45 uur op de Thomas à Kempisstraat het slachtoffer geworden van poging tot straatroof.

Hij fietste in de richting van de Brink, toen hij door een man op het trottoir werd gewenkt. Die vroeg hem aanvankelijk naar de weg, maar nadat de Zwollenaar gestopt was eiste hij onder dreiging van een mes zijn waardevolle spullen af te geven. In een reflex sloeg het slachtoffer zijn belager op z’n neus, waarop die er vandoor ging in de richting van de Diezerstraat. De dader is een man van ongeveer 30 jaar oud, 1.80 lang, heeft een pafferig postuur, een stoppelbaard en is, op basis van zijn taalgebruik, mogelijk afkomstig uit een Oost-Europees land. Hij droeg een bruine muts, een zwart lederen bomberjack, een donkere spijkerbroek en zware schoenen (kistjes) of laarzen.

Getuigenoproep
Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze beroving wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000. Naar de beroving wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Die straat gaat erg achteruit, overdag voornamelijk op het eenrichtingsgedeelte dat ’s avonds rustig is, ’s avonds vice versa, veel gespuis richting Brink.

  2. Mag van mij vaker gebeuren onder de noemer : zelfverdediging. Ik hoop dat de dader een paar dagen zijn neus niet kan snuiten. Dan is hij ook makkelijker op te sporen:):D

  3. Goede actie van het slachtoffer en zoals ik het lees was het een impuls. Veel sterkte voor het slachtoffer; vrolijker word je hier meestal niet van… hoe het ook afgelopen is.

Reageer