Betaal uw boete, voorkom politie aan de deur

Gelderland / Overijssel – Mensen die nog een boete hebben openstaan kunnen binnenkort politie aan de deur verwachten. Dan besteedt de politie Oost-Nederland in haar werkgebied namelijk extra aandacht aan het innen van nog niet betaalde boetes. Dat geldt ook voor mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf.

politie_logo_4.jpg 

Omdat boetes nu eenmaal moeten worden betaald en straffen uitgezeten, gaan agenten langs de deur om veroordeelden op te halen die zich daaraan onttrekken. Daarmee wil de politie laten zien aan mensen (en dat is het merendeel) die wel netjes betalen dat niemand de dans ontspringt. Want dat is belangrijk voor het vertrouwen in de rechtstaat en geloofwaardig politiewerk. Ook worden er bij controles opsporingsmiddelen ingezet zoals ANPR (scannen kentekens van voertuigen). De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die al diverse kansen hebben gekregen van overheidsinstanties die straffen hadden opgelegd. Met deze aankondiging krijgen inwoners van de provincies Gelderland en Overijssel een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om hun opgelegde boete te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Het legaal witwassen van geld, komen ze bij iemand aan de deur, 1200euro ophalen geen werk, inkomen en tikt zo af. Ja de staat is de grootste witwasser.

 2. @Tsja Tenzij je (nog elke dag) vele miljarden gemeenschapsgeld verduistert. Dan wordt je ‘gestraft’ met gewoon weer een nieuwe hoge post bij de volgende (criminele) bank en de burger moet zich (na de ‘onafwendbare’ ‘reddingsoperatie’) nog harder de teringtyfus werken om jouw miljardenschuld (gedwongen) op te hoesten. ‘Vertrouwen in de rechtstaat’? Mwhaahahaha :'(

 3. Tjonge tjonge het loopt weer tegen de feestdagen .
  gaan weer burgertje pesten? en mensen dreigen met dit soort acties?
  en met het enige doel het kerstdiner en de Nieuwjaars receptie van die provincies te financieren .

  Nog een tip mensen !!!!

  steel en bedrieg niet want de overheid duld geen concurrentie

Reageer