‘Tante Nel’ krijgt een eigen straat

Zwolle – Nel Bannink krijgt een straat naar zich vernoemd, dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De nog aan te leggen straat tussen de Energieweg en het Bep Wiersmastraat wordt de Nel Banninkstraat. In de directe omgeving hiervan zijn diverse ‘sterke’ vrouwen vernoemd. Nel Bannink past hier mooi tussen.

nelbanninkstraat.jpg

Nel Bannink is op 18 juli 1916 geboren in Kampen. Op 1 mei 1997 overleed zij in Zwolle. Zuster Nel Bannink haalde jarenlang geld op voor de sociaal zwakkeren in de Zwolse samenleving, haar leven stond in dienst van de medemens. Zij liep zo’n 47 jaar elke week door de binnenstad om het Leger des Heils-tijdschrift ‘de Strijdkreet’ te verkopen en op deze manier het evangelie te verkondigen. ‘Tante Nel’ was in het Zwolse uitgaansleven een begrip. Zowel in de stad als bij het bestuur leefde al langer de wens om Nel Bannink te eren met een straatnaam.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Top idee, heb eind zestiger jaren van de vorige eeuw bij bar Dijkhof heel wat guldentjes in de collectebus gedaan, de Strijdkeet nam ik uit respect soms ook.Hulde voor Tante Nel!

 2. @Mike70 je wekt de suggestie dat het nu niet meer zou kunnen. Is het onveilig voor een lid van het Leger? Gebeurt er nu ?berhaupt meer knokkerij bij het stappen? Ik betwijfel het.

 3. Sinds ik een artikel las waarin duidelijk werd dat al het collectegeld naar de kerk van het leger ging, omdat alle andere activiteiten door de overheid werden bekostigd, heb ik nooit meer iets gegeven. Hoezeer ik majoor Bosshart of tante Nel waardeerde. Kwam nog de discriminatie in eigen kring van de homoseksuele heilsoldaten bij.

 4. Ja Jasper het is veel gevaarlijker geworden om met een collectebus rond te lopen.Veel oudere mensen worden tegenwoordig beroofd en volledig in mekaar getrapt.Vaak door mensen met dezelfde signalementen.Ze krijgen ook vaak nummers in Opsporing verzocht.
  Vroeger was dat heel anders en hoorde je dit niet vaak.
  Maar ja er zijn altijd mensen die de oogkleppen ophouden.

 5. Dat je het minder hoorde komt door één ding: internet. Je hoort nu veel en veel meer.

  Dat gezegd hebbende, jij beweert dat collectanten meer beroofd worden, ik zie dat niet in het nieuws. Jij blijkbaar wel, kun je eens wat linken?

  Als ik zoek op ‘leger des heils beroofd’ krijg ik geen berichten erover namelijk 🙂

 6. Dat je het vroeger minder hoorde komt o.a dat de grenzen niet zo open waren als nu. Er minder oostblokkers hier ‘gratis” boodschappen kwamen doen. Er geen pin automaten waren en men geen pinpas had. Mooi dat tante Nel een straat naar haar vernoemd krijgt. Haart zw wel verdiend.

 7. @benjie, onzin:
  De afgelopen tien jaar daalt de criminaliteit in Nederland voortdurend,⤝ zegt Frank van Tulder, onderzoeker bij de Raad voor de rechtspraak. Tussen 2000 en 2005 daalde de door de politie geregistreerde criminaliteit al met 8 procent. Vooral vermogensdelicten zoals diefstal en inbraak nemen sterk af. In de periode 2005-2011 daalt de criminaliteit nog sterker: met 11 procent.
  bron: http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Nieuws/Pages/Criminaliteit-daalt-fors-door-vergrijzing-preventie-en-vervolging.aspx

  Je hoort het meer, omdat er nu veel meer nieuws is.

 8. Eens

  Bericht door ans, op 28 oktober 2014 19:24
  top idee, deze vrouw verdient dit zeer zeker, een bekend gezicht in de binnenstad, veel gedaan voor haar medemens.smilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gif
  0Bericht door Veldwachter R.de.Jon, op 28 oktober 2014 20:31
  Ja ik kan me haar wel herinneren met haar collectebus ’s avonds laat, als je aan de bar stond.

  En rudy 29 oktober 2014 8:24; is daar bewijs van, van die hele guldens? 😛

Reageer