Extraatje voor Zwollenaren met laag inkomen

Zwolle – Zwollenaren die moeten rondkomen van een laag inkomen, kunnen eenmalig een geldbedrag ontvangen van de gemeente Zwolle. Het geld is bedoeld als tegemoetkoming in de koopkracht voor mensen met een (bijstands)uitkering, maar ook voor werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen. Echtparen en samenwonenden ontvangen € 100,-, alleenstaande ouders ontvangen € 90,- en alleenstaanden € 70,-.

Veel mensen met een laag inkomen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen inwoners van Zwolle met een laag inkomen eenmalig extra geld van de gemeente. Hun inkomen in september 2014 mag dan niet hoger zijn dan 110% van de geldende bijstandsnorm. Op www.zwolle.nl/bijstandsnormen zijn de normbedragen te vinden. Wie wil weten of hij recht heeft op het bedrag, kan dat testen op www.laaginkomen.nl.

Inwoners van Zwolle die over de hele maand september 2014 bijstand ontvingen van de gemeente Zwolle, krijgen het extra geldbedrag automatisch op hun bankrekening overgemaakt. De gemeente Zwolle streeft ernaar dat ze eind december 2014 het bedrag hebben ontvangen.

Mensen met een gedeeltelijke AOW-uitkering met aanvullende inkomensondersteuning krijgen de tegemoetkoming overgemaakt door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Mensen met een volledige AOW-uitkering kunnen het bedrag aanvragen bij de gemeente.

Wie geen bijstandsuitkering heeft en de eenmalige tegemoetkoming wil aanvragen, kan dat vanaf begin november 2014 doen via www.zwolle.nl/regelingen. Het aanvraagformulier is vanaf dat moment ook verkrijgbaar bij de wijkservicepunten en op Werkplein de Lure (Hanzelaan 180) en het Stadskantoor (Lübeckplein 2). Mensen kunnen tot 1 januari 2015 het extra geldbedrag aanvragen.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Japser springt altijd en overal voor elke beroepsloser in de bres maar nu een kleine groep mensen met échte grote problemen eens een extraatje krijgen is hij verbolgen.
  Japser je deugt echt niet!

 2. Helemaal niet verbolgen, gewoon een grapje. Die overigens strikt genomen gewoon klopt. Maar het is fijn voor de mensen die het kunnen gebruiken. Dat zijn helaas niet alleen de mensen op 110% of lager.

 3. Wel heel mooi, “Veel mensen met een laag inkomen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen inwoners van Zwolle met een laag inkomen eenmalig extra geld van de gemeente.”
  Zou veel vaker moeten kunnen lijkt me,
  dan maar wat minder fietspaden aanleggen.

 4. Bericht door Japser, op 28 oktober 2014 18:14
  Spreek je je zelf nou ff flink tegen, gewoon griezelig.
  En daarom haal ik zaterdag 1 lootje voor de lotto extra speciaal voor Japser. Zaterdag af te halen bij mij . En hoop dat je een geldprijs wint waar je alle zgn mensen die het volgens jou zo hard nodig hebben mee kan plezieren.

 5. Ik heb even op de link geklikt in het artikel.

  Gezin met twee volwassenen tussen de 23 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd oud, met of zonder ten laste komende kinderen met volledige toeslag?? 1.420,67

  Ik vind het nogal wat, ik schrik daar wel van. Nooit geweten dat dit zoveel was, weer iets geleerd.

 6. Hopelijk wordt er wel onderscheid gemaakt tussen mensen die wel willen werken maar niet kunnen en mensen die zich uit de naad werken voor een schijntje.
  Maar Nederland kennende zal de luie werkweigeraar wel weer in de watten gelegd worden.

 7. Ik ben het helemaal met viper eens, en ik denk dat ik als een hard werkende het geld moet geven, zoooooooo on eerlijk en zoooo onterechtsmilies/angry.gifsmilies/angry.gif

 8. Een ieder kan in Nederland het minimum loon verdienen. Echter dan zit je wel boven de norm waar hier van uitgegaan word. Ook wij hebben moeite met rondkomen, maar betalen wel de kosten voor de mensen die weigeren te werken, in dikke BMW’s en Mercedes al rokend zielig lopen te doen bij de voedselbank.

 9. Bericht door braniac, op 29 oktober 2014 7:56
  Ook wij hebben moeite met rondkomen, maar betalen wel de kosten voor de mensen die weigeren te werken,

  Mee eens. Als je met de auto naar de voedselbank kunt (verzekering, benzine, onderhoud), ben je ook wel in staat om een zak aardappelen en een krop sla te kopen, anders ga je volgens mij verkeerd met je geld om.

 10. Bericht door Zwollenaarisback, op 29 oktober 2014 12:53
  Gewoon een basisloon voor iedereen invoeren, ben je van een hoop gelazer en hoge kosten af!!

  Een chirurg verdient dan net zoveel als een glazenwasser?

 11. Nee Mike, iedereen krijgt een basisloon vanuit de overheid. Daar bovenop krijg je je gewone loon van je werkgever of vanuit je bedrijf (zzp). Iedereen vrij om erbij te verdienen wat hij wil en als je genoegen neemt met een basisloon is dat ook goed. Daarnaast geen subsidies meer voor huur en zorg. Google er maar eens op, prima idee!!

Reageer