Wethouder en bewoners testen geluidswal Ittersumallee

Op woensdagavond 19 september heeft wethouder van milieu Gerard van Dooremolen de nieuwe geluidswal aan de Ittersumallee getest: “Met deze wal heeft de gemeente Zwolle een belofte van ruim 25 jaar geleden ingewilligd. Ik heb het dweilorkest de Stroatklinkers gevraagd om in het bijzijn van de omwonenden gezellige herrie te maken om te testen of de wal bestand is tegen het verkeerslawaai van de Ittersumallee.” Wethouder en bewoners kwamen woensdagavond bijeen ter viering van deze aarden geluidswal. 

Tijdens een informatieavond eerder dit jaar over het bouwplan voor wijk Geren hebben bewoners van wijk Gerenlanden gevraagd of de geluidswal, die in de jaren 80 was voorgenomen, alsnog kan worden geplaatst. Bewoners vrezen geluidshinder als gevolg van de nieuwbouw in Geren.

In 1980 was de gemeente Zwolle van plan een geluidswal te plaatsen tussen de Ittersumallee en de woningen in Gerenlanden. Bewoners hebben destijds gevraagd deze wal niet te plaatsen, omdat zij het uitzicht over de kassen en de weiden niet kwijt wilden. Op dat moment ondervonden zij nog geen hinder van de Ittersumallee. Het college van B&W heeft hieraan gehoor gegeven onder de voorwaarde dat er voorzieningen worden getroffen zodra de geluidsnormen overschreden worden.

Na het verzoek van de bewoners tot plaatsing van een geluidswal is een onderzoek gestart naar de geluidsbelasting. Voor de woningen aan de Kadeneterkamp is deze te hoog. Daarna heeft de gemeente besloten haar belofte in te lossen. Het ontwerp voor de geluidswal is vervolgens aan de bewoners voorgelegd en zij waren positief .

Inmiddels is de geluidswal een feit. Het gaat om een groene, aarden wal van in 200 meter lang en 3.50 meter hoog. Daarnaast is de wal verlengd met een scherm van 25 meter tot aan het kruispunt Ittersumallee, – Nieuwe Deventerweg.

 

Van Dooremolen: “Ik ben blij met deze groene wal, maar ik ben vooral trots dat deze er is gekomen in nauw overleg en met instemming van de bewoners. We vieren niet alleen de nieuwe wal, maar vooral ook de samenwerking.”

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.