€ 5.000 gepind met gestolen bankpas

Zwolle – Op maandag 7 juli 2014 stelen twee zakkenrollers de bankpas van een mevrouw (76), vermoedelijk bij de Blokker in Zwolle toen ze daar aan het winkelen was. Waarschijnlijk hebben ze daar meteen haar pincode afgekeken, want niet veel later pinnen ze 5000 euro van haar rekening. De daders pinnen bij een geldautomaat in een bank aan de Willemskade.

https://youtu.be/nDMuYYT_tbw 

Daders
Hun twee petjes springen in het oog, maar het kan best zijn dat ze die hebben opgezet zodat mensen niet op hun gezicht letten. Het is een vrij klein stel en beiden zijn licht getint. Net zoals bij de bank binnen gaat de man op een gegeven moment ook buiten bellen. Misschien zitten er ook nog handlangers in het complot die op de hoogte worden gehouden.

 
pinfraude1.jpg
pinfraude2.jpg
pinfraude3.jpg

Vragen
– Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?
– Wie heeft op maandag 7 juli 2014 de daders met de gestolen pas zien pinnen bij een geldautomaat in een bank aan de Willemskade in Zwolle?

Reacties
Politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis). Tips zijn ook te melden via het online meldformulier.

Artikel delen:
Reacties 55
 1. Ik snap niet dat de overheid je kenteken op de milimeter na op de foto kan zetten maar banken en winkels niet normale camera’s installeren zodat deze plaatjes duidelijker worden.

 2. Ik snap niet dat de overheid je kenteken op de milimeter na op de foto kan zetten maar banken en winkels niet normale camera’s installeren zodat deze plaatjes duidelijker worden.

  Helemaal mee eens! wat een aanfluiting die beelden. Een beetje bank maakt gewoon foto’s/video’s in HD kwaliteit.

 3. @Japser 9:02
  Ja zo’n reactie hoor je wel meer, ik zat er eigenlijk op te wachten. Geert Wilders benoemt het tenminste dat er een probleem is, het grootste deel van de 2e kamerleden geeft te kennen dat er eigenlijk geen probleem is…
  Hoe kun je dan werken aan een oplossing als er volgens die mensen geen probleem is…

 4. Ik hoor vrijwel dagelijks 2de kamerleden problemen benoemen, en met oplossingen komen. Misschien volg ik ander nieuws dan jij? Kijk eens wat meer op nu.nl of koop eens een krant, stel ik voor.

 5. Nou nou Japser niet gelijk zo onvriendelijk, dat lost helemáál niets op… :'(
  .
  En even over de inhoud: wélke kamerleden bedoel je?

 6. Vrijwel alle kamerleden. Misschien niet de problemen exact die jij wil opgelost hebben, maar wel allerlei problemen. Die zij zien en benoemen en met oplossingen voor komen. Misschien niet de oplossingen die jij graag ziet, maar oplossingen desalniettemin. En ik weet dat je dat ook kunt zeggen over dat ik Wilders zijn oplossingen niet graag zie, maar zijn oplossing is om het probleem te verwijderen, en dan gelijk ook de familie van het probleem. Dat is niet oplossen. Dat is onder het kleed schuiven.

 7. Waarom bijna 4 maand later de beelden vrijgeven? Doe het gelijk de volgende dag, grote kans dat meer mensen zich dan nog iets kunnen herinneren.
  Als ze al ooit opgepakt worden zal er wel weer een handige advocaat zijn die deze gasten vrij pleit met één of ander k… smoes dat ze in hun jeugd geen rode driewieler hebben gehad. Aanpakken die gasten en flink ook.

 8. Heb deze 2 ook al op rtv oost..of NPO 1 gezien..
  kregen natuurlijk geen tips..dus nog maar eens proberen.
  Neem aan dat deze 2 al lang het land weer uitzijn..en als het
  geld op is, komen ze gewoon terug..leve de open grenzen!

 9. Ehrm, ok… VVD, PVDA, GL, CDA, D66, CU, SGP, PvdD, SP, 50+

  Misschien was ik niet duidelijk genoeg, maar alle partijen in de 2de kamer benoemen problemen (dat is hun werk), inclusief de PVV. Maar waar de andere partijen veelal ook met oplossingen komen, doet Geert dat niet of nauwelijks. Hij is heel goed in het benoemen van problemen die hij ziet en de schuld geven aan groepen. Niet zozeer in het benoemen van waarom die problemen er zijn en hoe ze op te lossen zijn (anders dan: ze rotten maar op).

 10. Zodra die gasten gepakt zijn gewoon die pinpas in hun achterste steken zal wel beetje zeer doen maar laat ze gewoon terugsturen en nooit meer onze land binnenkomen..>:(

 11. @Japser 13:42
  Ja leuk dat je bijna alle politieke partijen noemt, not.
  Je doet je zelf dommer voor dan je bent: als het om aankaarten van problemen met allochtonen gaat (marokkanen, antillianen en moe-landers) is de pvv de enige partij die dit doet.
  De rest van de partijen denkt: o het is de pvv maar dus we hoeven niet te reageren en kijkt de andere kant op of slaapt verder.
  Nogmaals: het gros van de 2e kamer komt niet eens toe aan het benoemen van problemen met bepaalde allochtonen, laat staan dat ze er iets aan willen doen!

 12. Eens

  alle partijen in de 2de kamer benoemen problemen (dat is hun werk), inclusief de PVV. Maar waar de andere partijen veelal ook met oplossingen komen, doet Geert dat niet of nauwelijks. Hij is heel goed in het benoemen van problemen die hij ziet en de schuld geven aan groepen. Niet zozeer in het benoemen van waarom die problemen er zijn en hoe ze op te lossen zijn (anders dan: ze rotten maar op).

 13. @ziezo ik kom op voor de rechten van iedereen. Omdat ik in een land woon waar iedereen voor de wet gelijk is.

  @veldwachter ik meerdere malen gezegd dat ik het over problemen in het algemeen heb. Maar goed, PVV is niet de enige die Marrokanenproblemen benoemt. Wel de enige die als oplossing komt: ook de onschuldige eruit gooien.

 14. @Japser 6:02
  Ok dus je stelling was dat kamerleden problemen aankaarten? Dat is wel een mooie manier om langs elkaar heen te praten, je hebt nog steeds niet gezegd welke partij naast de pvv ook het allochtonenprobleem aankaart. 😮
  Dat uitzetten van onschuldige mensen klopt niet, misschien iets minder naar de Publieke Omroep kijken.

 15. 😮

  misschien iets minder naar de Publieke Omroep kijken.

  Velwachter, wat beveel jij aan dan, Geer & Goor; alle reclames, alles met ‘zeiksnor, ijdeltuit en bijna helemaal open bloesje’, Utopia, Umberto de zelfkicker met kritiekloze vragen….roept u maar.

 16. @dick
  Nee, minder publieke omroep wil niet zeggen: meer commerciele zenders. Minder tv kijken in het algemeen kan m.i. geen kwaad.
  En mijn belangrijkste punt is: de Publieke Omroep heeft m.i. een tamelijk eenzijdig beeld, gelukkig is er internet en kun je zélf het nieuws kiezen en lezen.

 17. Daar heb je wél een punt Veldwachter, met “Minder tv kijken”. Maar ik schaam me er niet voor dat ik graag tv kijk. Soms lijkt het bij (zich intellectueel voordoende) mensen, wel of je je MOET verantwoorden als je graag naar goeie programma’s kijkt. In op het www zitten is dan wel weer “goed”, een boek lezen heulemaal, ook een hobby als schaken (mooie sport trouwens!) scoort bij die types. Maar tv-kijkend NL is gepeupel, nou dikke vinger vanaf hier! Oh, en radioluisteren mag wel, vermoed ik, maar dan MOET het zeker wel radio 4 of 5 zijn. En WE MOETEN meer bewegen he, het kan niet op, als het kan elke vrije seconde. Volgens mij hebben die mensen een beetje last met hun eigen leven… Thuis kijkt 80% graag naar de commerciëlen en ik mag de 20% zijn die graag naar de publieken kijkt. Mede daarom hebben we ook meer dan 1 tv.

  Kun je dat ‘tamelijk eenzijdig beeld’ toelichten? We hebben notabene met o.a. Omroep Max, Powned, VPRO en de EO nog nooit zo’n gevarieerde P.O. gehad? Ok, de AVRO-TROS zouden zo commercieel kunnen gaan worden. Maar programma’s als Metropolis vind ik onderscheidend.

 18. Stelen mag niet, zeker gaan 5 mille. Maar uh Joppuh, waar sta jij in het medialandschap en vind jij dat je veel tv mag kijken, terwijl je toch nog serieus genomen wilt worden?

 19. Wat een lef een hoogbejaarde dame van 76 beroven. Hoe zou het met haar zijn, zou ze de straat nog wel op durven? Dit heeft een enorme impact op iemand. lafbekken zijn het zonder respect. Mag hopen dat ze opgepakt worden. Maar dat zal wel niet, die zijn allang de grens weer over.

 20. @Japser
  De Pvda wil dat zeker niet, het is hun stempotentieel.
  D66 ook niet, deze partij heeft als voornaamste partijpunt dat Geert Wilders slecht is.
  De SP komt enigzins in de buurt, ook dit is een nieuwe partij. Een hele tijd geleden had deze partij inderdaad kritiek op de Islam e.d.
  Samenvattend: sorry Japser je weet eigenlijk niet waar je het over hebt.

 21. Wat een lul die Japser…..alleen de naam al. Betweter heeft overal een mening op en heeft blijkbaar niets anders te doen dan op iedereen te reageren met zijn betweterige meningen. Bah wat een eikel. Wil het hierbij laten en ga deze toko verlaten.
  En ja het waren buitenlanders btw…………….kijk maar goed op deze beelden en op opsporing verzocht.
  Klojo.

 22. @Johnny volwassen…

  @Veldwachter ze willen wel degelijk het probleem oplossen, alleen niet door de Marokkanen uit te zetten. Er zijn echter andere manieren om de problemen die duidelijk spelen binnen die groep aan te pakken. Misschien niet iets wat jij ziet als goede oplossing, en zeker niet hetzelfde als hoe Geert het wil oplossen. Maar goed, dat betekent niet dat ze niet zien dat er een probleem is, waar wat aan gedaan moet worden.

  Iedereen die zegt dat er geen problemen zijn met veel van de jonge Marokkanen is gek, en dat zijn politici zeker niet.

 23. @ Japser, mocht deze meneer wel…in 2010 al he! En iedereen maakt fouten[/url]. Rob maakte er meer, o.a. dat hij aandachtsgeyle, selfy kickende Heleen van R. e.e.a. vertelde over zijn verleden. Helaas zit Rob nu niet meer in de kamer. Vond hem een mooi tandem met die andere Rob, de huidige burgervader van Eindhoven.

 24. @ Hans van E; Hij staat wel bij de laatste reacties

  * ?? 5.000 gepind met gest…
  @ Japser, mocht deze meneer…

  Zit jij hier stiekum achter Hans van E; het weren van positieve teksten over de PvdA 😉

 25. :D:D:D Dank voor je reactie Pam. Vandaar ook mijn 😉 achter de posting van 10:30. Maar uh, hoe lang zit jij al in de redactie en heb jij mij vanochtend ook unbanned?

 26. Alsnog bedankt dan voor de donderssnelle bevrijding Pam! En ach, dat stiekumme gedoe is ook nixxx. Jij laat tenminste nog eens van je horen, van Anita hebben we helaas (in al die 2 maand en 4 dagen) nooit wat weer gehoord :'(

Reageer