Scholen ongerust over veiligheid Belvédèrelaan

Zwolle – Op 6 november aanstaande zal de gemeente op basisschool de Schatkamer haar plannen toelichten ten aanzien van de verdere ontwikkeling van de infrastructuur rond de Belvéderelaan . Al langer was bekend dat er achter de Schatkamer een station ontwikkeld zal worden voor het ‘Kamperlijntje’ Zwolle – Kampen. Ook de Belvéderelaan zal een andere loop gaan krijgen onder de nu bestaande (fiets)tunnel naar Westenholte door. Deze infrastructurele aanpassing betekent een nieuwe ontsluiting van de wijk Stadshagen.

Het gehele plan (te realiseren in 2017) heeft grote invloed op de omgeving en toegankelijkheid van de Schatkamer, Doomijn en de Vlieger 4. Al twee jaar trekt directeur van de KBS De Vlieger 2/4 Jeanet Minks, samen op met de directeur van de Schatkamer, Hans Wolf, om de belangen van hun scholen hierin te behartigen. Vele gesprekken en e-mails met de gemeente en andere belangenorganisaties zijn hiermee gepaard gegaan. Afgelopen vrijdag, 24-10, hebben zij een eerste blik mogen werpen op de plannen. De directeuren van de scholen waren niet erg enthousiast. "Er zal over een aantal jaren opnieuw een oversteek in Stadshagen zijn die zeer gevaarlijk is". Met name op het gebied van veiligheid hebben de scholen ernstige bezwaren naar voren gebracht op de nu voorliggende plannen. De twee directeuren hebben het vermoeden dat deze bezwaren gedeeld zullen worden door ouders van de beide scholen.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ik vind het heel fijn dat er straks een nieuwe ontsluiting komt voor de wijk. Maar de veiligheid wordt er niet beter van. Deze weg wordt pal voor de school doorgetrokken. Komt er dan ook een fietstunnel of een stoplicht, zodat de kinderen veilig de belverderelaan over kunnen steken? Wordt daar ook aan gedacht door de gemeente? Of moet er straks eerst een dode vallen!

  2. De plannen voor een stationnetje zijn er altijd al geweest op die lokatie. De scholen hebben jaren geleden evengoed bewust voor deze lokatie gekozen.

  3. @wholte, dat daar een station zou komen dat is inderdaad al langer bekend. Maar dat de belvederelaan precies voor de school doorgetrokken wordt niet! Die plannen waren nog niet bekend toen de school daar is gebouwd!

  4. @Sanne, oke dat wist ik niet. Maar dat er meer verkeersdrukte bij een station komt lijkt me logisch. Ik hoop dat er een goed oplossing komt want een station daar is niet verkeerd.

  5. Ik juich een station en een snellere route om de wijk uit te komen ook toe! Dat zou heel mooi zijn. Ik hoop ook op een veilige oplossing voor de school om de weg over te steken.

Reageer