Scholen krijgen dansles tijdens gym

Zwolle – De komende twee weken krijgen leerlingen van zes verschillende basisscholen in Zwolle-Zuid een wel heel swingende gymles. De leerlingen krijgen namelijk een dansles van DIFF Dance Centre. Deze lessen worden aangeboden door een samenwerking tussen SportService Zwolle en de dansschool. De leerlingen maken tijdens de gymles op een speelse manier kennis met de basispassen van de cha cha cha en leren stoere hiphopmoves.

 

Met deze samenwerking willen DIFF Dance Centre en SportService Zwolle kinderen op een jonge leeftijd kennis laten maken met de dansstijlen hiphop en stijldansen. Deze dansstijlen worden door programma’s als ‘So you think you can dance’ en ‘Everybody dance now’ steeds populairder. Hebben de leerlingen na de dansles op school de smaak te pakken? Dan kunnen zij drie naschoolse lessen volgen op woensdag 12, 19 en 26 november van 17.00 – 18.00 uur in Sporthal Zwolle-Zuid.

Tijdens deze lessen leren de kinderen nog meer danspassen en wordt er toegewerkt naar een spetterende afdansvoorstelling die op woensdag 3 december plaatsvindt. Ouders, familieleden en vrienden zijn dan van harte welkom om te komen kijken en de leerlingen aan te moedigen. 

 

Kinderen die geen dansles op school hebben gehad maar het wel leuk vinden om mee te doen aan de naschoolse lessen, zijn ook van harte welkom. Opgeven voor de naschoolse lessen kan via www.stadskids.nl. 

 

Meer weten?

Meer informatie over de dansles op de basisscholen?  Neem dan contact op met Roger Knoops van SportService Zwolle via 038 423 66 86 of r.knoops@sportservicezwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Hier gaat iets niet goed, dat Zwollenaren meebetalen aan een dansles. Daar is het door de gemeente Zwolle gesubsidieerde Sportservice toch niet voor lijkt mij. Tevens wordt de kas van een commercieel danscentrum gespekt. Of heet dit participatie??

  2. Nee Mariane dit heet kinderen op een leuke manier te stimuleren te latebn bewegen. Ben benieuwd of jij wel eens positief bent. Waar wordt jij enthousiast van. Waar mag men wel geld aan uitgeven? Of lever vinger op de knip?

Reageer