Proef met ongewenst verklaren illegalen in Zwolle

In de politieregio IJsselland begint eind deze maand een proef met het ongewenst verklaren van illegalen. Dat heeft premier Balkenende bekend gemaakt.

Illegalen worden, als ze meer dan twee keer de Vreemdelingenwet hebben overtreden, ongewenst verklaard. Daardoor kunnen ze als ze in Nederland worden opgepakt het land worden uitgezet of strafrechtelijk worden vervolgd. Illegalen overtreden de Vreemdelingenwet bijvoorbeeld als ze niet voldoen aan de meldingsplicht. De proef in IJsselland duurt een jaar en wordt ook gehouden in Brabant-Noord, Utrecht en Rotterdam.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wat is dit? Een illegaal dient ALTIJD meteen het land worden uitgezet als hij door de politie in Nederland wordt aangetroffen. Illegaal is voor mij hetzelfde als niet gewenst. En stel hem a.u.b. een zeer grote straf in het vooruitzicht als ie nog één keer in Nederland wordt aangetroffen. Dat lijkt mij effectief beleid om van het illegalenprobleem af te komen. Niet dat slappe Tienussen-gedoe van meer dan twee keer een wet hebben overtreden, blah, blah, gewoon eruit!

Reageer