Michaëlsconcert in Grote Kerk

Op zaterdag 29 september a.s. om 20.00 uur organiseert de Stichting Vrienden van het Schnitgerorgel Zwolle het jaarlijkse Michaëlsconcert in de Grote of St. Michaëlskerk te Zwolle. Uitvoerenden zijn Toon Hagen en Gea Hoven, orgel en Joao Ramos Martha, fluit.

Toon Hagen zal de grote Preludium en fuga in e moll vertolken. Gea Hoven en Joao Ramos Martha zullen de Aria van Jehan Alain voor orgel en fluit laten klinken. Daarnaast zal Gea Hoven van Jean Langlais, de Parijse componist die 100 jaar geleden geboren werd o.a. het Te Deum uitvoeren. Toon Hagen en Gea Hoven zullen samen de beroemde Prelude, Fugue et Variation van Cesar Franck uitvoeren in de eerste versie van dit werk voor piano en harmonium. Verder krijgt ook improvisatie voor orgel en fluit een plaats in het programma.

De stichting Vrienden van het Schnitgerorgel Grote of Sint Michaelskerk Zwolle organiseert dit jaar voor de 8e keer het Michaelsconcert.

Op de avond van 29 september, Michaelsdag, zal Toon Hagen een concert verzorgen op het Schnitgerorgel en op enkele kleinere orgels: pedaalharmonium en kistorgel. Verdere medewerking wordt verleend door de organiste Gea Hoven en de fluitisten Joao Ramos Martha en Alike Ramos Martha-Pijl, die deels samen met orgel en deels afzonderlijk muziek ten gehore zullen brengen. Het betreft zowel religieuze als wereldse muziek.
Uiteraard ontbreekt Bach niet op het programma, verder worden werken van Cesar Franck, Jehan Alain en Jean Langlais uitgevoerd.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer