Renovatie Stadskantoor Zwolle op basis van SROI

Zwolle – In opdracht van de gemeente Zwolle verbouwt Van Wijnen Gorredijk B.V. Onderhoud en Beheer het Stadskantoor Zwolle. Het kantoor wordt in zeven fases gerenoveerd, terwijl het gebouw in gebruik is voor zowel medewerkers als klanten. 5% van de werkzaamheden wordt uitgevoerd op basis Social Return on Investment (SROI), een methode om investeringen in maatschappelijke initiatieven inzichtelijk te maken.

 

sallcon.jpg 

 

Van Wijnen werkt voor het inzetten van SROI samen met Sallcon, waar vakmensen met een afstand tot werk in een beschermde omgeving werken. Sallcon maakte voor het Stadskantoor Zwolle een houten isolatiepaneel met aluminium omlijsting, dat de ruimte isoleert en tevens het geluid dempt. Op woensdag 29 oktober vond de tweede levering van de geïsoleerde panelen plaats. Sallcon heeft een metaalafdeling en een houtafdeling, van beide markten hebben we samen één product ontwikkeld: het isolatiepaneel. Dit product wordt naar tevredenheid geleverd en door Van Wijnen gemonteerd.’ 

De verbouwing van het Stadskantoor in Zwolle is een logistieke uitdaging voor alle betrokkenen. Het gebouw wordt per (deel)verdieping in zeven fases gerenoveerd. Tijdens de renovatie blijft het gebouw in gebruik voor zowel medewerkers als klanten. De bestaande inrichting van het Stadskantoor wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Bij de herinrichting van de kantooromgeving staat het Nieuwe Werken Centraal, een initiatief van de Gemeente Zwolle waarbij het flexibel kunnen werken waar en wanneer je wilt wordt geïntroduceerd. 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Tja Dick, de nieuwe manier van werken vraagt om aanpassingen in het gebouw en voldoet de huidige situatie blijkbaar niet meer. Wel jammer dat er geen Zwolse aannemer aan het werk is.

 2. Alweer een goeie vraag die niet beantwoord gaat worden 🙁 Waarom heeft onze gemeente, waar wij wonen, leven, eten, drinken, huilen en lachen eigenlijk niet het fatsoen om vragen te beantwoorden? In het stadskantoor zit immers vast en zeker een deftige opgetuigde afdeling communicatie?…>:(

 3. De klus moest misschien wel worden aanbesteed. Zwolse aannemers hebben zich óf niet ingeschreven óf waren te duur. Dan was het waarschijnlijk voor enkele reageerders hier ook niet goed geweest.

 4. @joppuh Ja dat klopt en in die aanbestedingen verplichting staat dat SROI opdrachten zo als deze naar Wezo moeten gaan.
  DAAROM VIND IK HET RAAR DAT EEN ZWOLS SW BEDRIJF DAT IN ZWAAR WEER VERKEERD EN WAAR DE GEMEENTE ZWOLLE DE GROOTSTE AANDEEL HOUDER IS DEZE OPDRACHTEN NIET KRIJGT.

  >:(

 5. @ joppuh nee dat had ik zeker niet verwacht gezien je vorige reactie.
  En dat reageren op een type foutje van mij getuigt al van een verminderde sociale omgangs capaciteit.het past precies in het plaatje wat ik voor ogen had toen ik die naam joppuh bij die tekst zag staan.

 6. verminderde sociale omgangs capaciteit.het past precies in het plaatje wat ik voor ogen had toen ik die naam joppuh bij die tekst zag staan.

  Knap van je dat je dat uit de naam kunt concluderen. Maar wat vind je van het gebruik van CAPSLOCK op internet in postings?

 7. Ze gaan de boel renoveren en tegelijk een aantal verdiepingen verhuren zodat de gemeente ook wat gaat verdienen aan het “nieuwe werken ”
  Top 😀

Reageer