Thomas a Kempis College organiseert pittige quiz

Zwolle – Op 29 oktober is de Mensa SlimmerIQuiz gespeeld door 39 leerlingen uit groep 8 op het Thomas a Kempis College. De finale is bereikt door leerlingen van de Ebenhaëzerschool in Apeldoorn en leerlingen van de Aquamarijn in Zwolle.

  slimmeriquiz.jpg

De SlimmerIQuiz een pittige quiz voor leerlingen van groep 8. Elke basisschool uit de regio mocht een team van drie leerlingen sturen om zijn school te vertegenwoordigen. Het winnende team gaat door naar de landelijke finale op de Universiteit van Amsterdam, waar zij mooie prijzen kunnen winnen voor zichzelf en hun klas.

Begaafdheidsprofielschool
Mensa bedenkt en organiseert deze quiz om hoogbegaafdheid in het onderwijs meer onder de aandacht te brengen. Een logische stap is dus om deze samenwerking met het Thomas a Kempis College dat als Begaafdheidsprofielschool garant staat voor passend onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen.

Finale op de Universiteit van Amsterdam
Op de Universiteit van Amsterdam zullen leerlingen van de Ebenhaëzerschool en van de Aquamarijn meespelen in de finale. Deze finale op 26 november wordt gepresenteerd door Dolores Leeuwin, bekend van het programma Klokhuis. Het allerslimste schoolteam krijgt de titel ‘Mensa SlimmerIQuiz Winnaar 2014’, een tablet voor zichzelf en een ‘hersenkrakend’ spellenpakket voor hun school.

Artikel delen:

Reageer