Unieke kans voor jonge entrepreneurs

Zwolle – Een must voor jonge en aanstaande entrepreneurs en voor alle andere ondernemende belangstellenden: de Global Entrepreneurship Week Zwolle (GEW Zwolle). Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 november ontmoeten studenten, jonge ondernemers en professionals elkaar. Met als klap op de vuurpijl het Blue Dragons Dinner op vrijdag, waar jonge ondernemers de unieke kans krijgen hun onderneming, product of idee te pitchen voor professionals. Deelnemers kunnen zich tot 11 november opgeven.

 

Professor Leo Witvliet van Nyenrode Business Universiteit geeft op Hogeschool Windesheim op maandag 17 november de aftrap voor alweer de vierde GEW Zwolle. Tijdens deze week krijgen jonge, ambitieuze, startende ondernemers volop de gelegenheid om hun succes te vergroten en om in contact te komen met bestaande ondernemers. Ze ontdekken dat ondernemen gaat om kansen zien en grijpen, risico’s nemen, problemen oplossen, doorzetten en creatief zijn. Het programma van GEW is gevuld met inspirerende activiteiten zoals kwalitatieve masterclasses en workshops en het inmiddels beroemde Blue Dragons Dinner op de vrijdag.

Blue Dragons Dinner

Het Blue Dragons Dinner vormt een perfect podium voor startende ondernemers en kan als een springplank voor hun product of bedrijf dienen. Het diner is een unieke gelegenheid voor StartUps om in contact te komen met gerenommeerde ondernemers en investeerders. Aanmelders dienen een plan in dat wordt beoordeeld door een ondernemerscommissie. Finalisten pitchen hun plan op vrijdag 21 november tijdens het Blue Dragons Dinner in De Harmonie. Deelnemers maken kans op geweldige prijzen ter waarde van in totaal 7.000 euro, een jaar lang advies van professionele ondernemerscoaches, een jaar lang bedrijfsruimte, en/of een handelsreis naar Barcelona.

Startende ondernemers die meer kans op succes willen, kunnen vóór 11 november hun plan indienen. Meer informatie is te vinden op www.GEWZwolle.nl. Daar is ook het gehele programma van de GEW Zwolle te vinden.

 

Enkele reviews

Student Stefan van den Berg doet mee aan het Blue Dragons Dinner met zijn bedrijf Uit Huis Box (www.uithuisbox.nl): ‘De Top Ondernemers Regeling krijgt hier in Zwolle een goede invulling: Landstede biedt ons niet alleen coaching en advies, maar ook een werkplek bij Landstede Business Boost. Bovendien word je meegenomen in allerlei activiteiten zoals de GEW Zwolle. Het lijkt me geweldig om mee te doen. De prijzen zijn heel gaaf, ervaren ondernemers gaan je plan beoordelen en geven advies en je krijgt meer naamsbekendheid. Volgens mij leer je er heel veel van.’

 

Movin Software won vorig jaar in de categorie ‘Innovatieve ondernemer’ met een soort TomTom voor op je smartphone of tablet, voor navigatie in grote gebouwen (zie www.movinsoftware.nl). Business developer en oud-Windesheimstudent Tim van Kempen: ‘De GEW Zwolle was een opsteker. Het is een hele mooie kans om je netwerk te vergroten. De handelsreis naar Barcelona vond ik bijzonder inspirerend. Verder hebben we een jaar lang een gratis kantoor gewonnen, dat heeft ons een gigantische steun in de rug gegeven, evenals de adviezen die we van professionals kregen. Naar aanleiding daarvan hebben we zelf een raad van advies samengesteld met een aantal collega’s en professionals. Het is prettig om vier maal per jaar te klanken, even uit te zoomen om vanuit een helikopterview te kunnen kijken hoe het allemaal gaat.’

 

Partners
De GEW Zwolle is een initiatief van o.a. Landstede, Windesheim, Cibap, Mediaconnexion, Buro Ruis, CCHO, Nedfinity en BROC. GEW Zwolle wordt gesponsord door: 2Connext, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Flynth, Nyenrode, Zalsman, Kennispoort, Business Take Off, Regiolokaal, Landstede Business Boost, YOP, ABN AMRO, Meisjes van Plezier, NBSO Barcelona, Creatieve Coöperatie, en de Gemeente Zwolle.

 

Global Entrepreneurship Week 2014 Nederland

Wereldwijd staat de week van 17 tot 21 november geheel in het teken van ondernemerschap. Er is zelfs sprake van een wereldwijde community of StartUps van inmiddels meer dan 140 landen waarbij Nederland goed is vertegenwoordigd. Er worden congressen, workshops, lezingen, pitches, battles en andere activiteiten met een verrassende opzet georganiseerd, zoals in Zwolle. De stichting Global Entrepreneurship Week Nederland is een initiatief van de Nederlandse Centers of Entrepreneurship en het ministerie van Economische Zaken.

Artikel delen:

Reageer