Gemeente Zwolle wint met personeelsbeleid

De gemeente Zwolle is de koning te rijk. Werd zij eerder dit jaar door Intermediair uitgeroepen tot beste gemeentelijke werkgever, nu heeft ze ook een kwaliteitskeurmerk te pakken voor goed werkgeverschap. ‘We zijn de enige gemeente in Nederland met het keurmerk Investors in People’, jubelt gemeentesecretaris Oenze Dijkstra. 

‘Dit keurmerk is het bewijs dat de gemeente Zwolle investeert in medewerkers’, valt wethouder Erik Dannenberg bij. ‘Investors in People’ is in het bedrijfsleven iets meer in zwang, maar vooral in Engeland leeft het. Organisaties hebben bewezen een bepaalde investering te doen in het opleiden van medewerkers en houden van functionerings- en loopbaangesprekken.

Anderhalf jaar na toekenning van het keurmerk gaat de certificeerder na of Zwolle nog steeds goed bezig is. Na drie jaar kan het keurmerk worden verlengd. ‘Als je investeert in medewerkers, presteer je beter’, legt woordvoerster Martine de Haan van Zwolle uit. Van de honderdduizend+ gemeenten hebben wij het laagste ziekteverzuim. We zijn dus op de goede weg.’

nu.nl

Artikel delen:

Reageer