Berkum verwacht zware klus in Nunspeet

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij Nunspeet en de koploper van de 1e Klasse D verwacht zeker geen makkelijke middag bij die tegenstander, waar de Zwollenaren in het verleden heel wat punten hebben ingeleverd.

“Nunspeet was, toen we allebei nog in de hoofdklasse speelden, altijd een lastige tegenstander voor ons. We hebben het daar altijd moeilijk gehad,” beseft Berkum-middenvelder Marc van der Meulen. “Ze hebben een selectie met veel ervaring en daar is nog een stel goede spelers bij gekomen. Met zo veel wisselingen duurt het waarschijnlijk even voor ze goed op elkaar ingespeeld zijn, maar ik ben er van overtuigd dat Nunspeet dit seizoen nog een rol van betekenis gaat spelen.”

 

Nieuwelingen
Nunspeet degradeerde in 2013 uit de hoofdklasse en greep vorig seizoen een klasse lager overal nét naast. Met een derde plaats werd wel de nacompetitie bereikt, maar ook die leverde niet de felbegeerde promotie op. Daarna vertrok een groot aantal spelers en kwamen daar diverse nieuwelingen voor terug. Zo maakte Henk Baum, eerder actief bij DVS ’33, WHC en AGOVV, de overstap naar Nunspeet en de sterke keeper Niels Willemse kwam over van topklasser GVVV.

In de nieuwe jaargang begon de ploeg van trainer Jan van den Berg goed met twee winstpartijen maar daar volgde een mindere periode op met drie achtereenvolgende nederlagen. Daarna richtte Nunspeet zich weer op met een 4-3 winst tegen FC Horst en een 2-2 remise bij Go-Ahead Kampen. Nunspeet liet in die laatste wedstrijd volgens eigen zeggen twee punten liggen. Na een 0-2 voorsprong werden de kansen verder niet benut en Go-Ahead kwam laat in de tweede helft zelfs langszij. Hoewel Nunspeet na een directe rode kaart tegen het slot met 10 man verder moest kregen de Veluwenaren toch nog een riante kans op de winst. Henk Baum slaagde er echter in blessuretijd niet in om een strafschop te verzilveren, zodat het bij één puntje bleef voor Nunspeet, dat nu met 10 punten uit zeven duels op een zesde plaats staat.

Droomstart
Berkum had, na de degradatie uit de hoofdklasse, zoals bekend een droomstart in de 1e Klasse D met winst in alle zeven duels en een doelsaldo om van te watertanden: 24 voor en 5 tegen. Afgelopen week pakten de Zwollenaren bovendien de titel in de eerste periode door een afgetekende 4-0 zege tegen FC Horst. “Wij draaien inderdaad fantastisch, maar we beseffen dat het wel steeds lastiger gaat worden om dat vol te houden. Iedereen wil als eerste ploeg van ons winnen en niemand zal ons nog onderschatten,” voorziet Marc van der Meulen.

De wedstrijd Nunspeet-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en het duel op Sportpark De Wiltsangh aan de Sportlaan in Nunspeet zal worden geleid door scheidsrechter Harry van Beek uit Zeewolde.

Artikel delen:

Reageer