Campagne Iedereen doet mee in Zwolle

Zwolle – Komende week gaat de campagne ‘Iedereen doet mee’ van start. De campagne is bedoeld om het belang van naastenhulp onder de aandacht te brengen. De gemeente Zwolle nodigt inwoners die hulp krijgen óf juist bieden uit om hun verhaal te vertellen en te delen op Facebook en Twitter. Op die manier ontstaat een serie van foto- en videoportretten waarin Zwollenaren zelf laten zien dat iedereen meedoet of zorgt dat anderen mee kunnen blijven doen. Inwoners geven dus zelf vorm aan de campagne. Achttien inwoners hebben hun verhaal al gedaan.

Op 1 januari verandert er veel: de gemeente Zwolle wordt verantwoordelijk voor de zorg in de stad. Participatie is daarbij een belangrijk begrip: iedereen moet zijn steentje bijdragen. Dat is niet nieuw. Er zijn talloze voorbeelden van inwoners, vrijwilligersorganisaties, scholen, buurthuizen, sportverenigingen en organisaties die zich inzetten voor anderen. Denk aan boodschappen doen voor een zieke buurman, huishoudelijke hulp door mantelzorgers, een jongerencentrum gerund door vrijwilligers of wijkbewoners die werken aan een leefbare buurt waar kinderen veilig kunnen spelen. Iedereen doet mee! Zwolle wil die inzet zichtbaar maken met verhalen, foto’s en video’s.

Zet u zich in voor anderen zodat zij mee kunnen blijven doen? Als vrijwilliger, mantelzorger, vriend, beroepskracht of buurtbewoner? Kunt u weer meedoen doordat u ondersteund wordt door inzet van anderen? Heeft uw meegewerkt aan een nieuw initiatief om de kracht van Zwollenaren voor het voetlicht te brengen? Doe uw verhaal en inspireer anderen! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: sociaaldomein@zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Gratis zieltjes winnen is het nieuwe motto.
  Bijna 40% bezuinigen op huishoudelijke hulp en vijf wijkteams formeren, dat kan geen oplossing zijn.

  De 5 separate wijkteams gaan meer kosten dan de centrale rol die o.a. de WMO nu vervult.

  De nieuwe wetgeving staat bol van tegenstrijdigheden.

  Ook de decentralisatie die gaande is m.b.t. het langer thuiswonen en sluiten van verzorgingstehuizen zal veel duurder worden omdat er dan individuele hulp en individuele hulpmiddelen aan iedere zelfstandig en hulpbehoevend huishouden moet worden verstrekt.

  Vult u zelf maar in wie de prijs hiervoor moet gaan betalen in de vorm van veel inleveren..

  Dat de buurman gaat helpen is onzin (zeker als het structurele hulp moet zijn) en dat geldt ook voor familie.
  Of men heeft geen zin, of geen tijd of woont te ver weg.

  Dus wellicht worden er vrijwilligers (met een uitkering) aangewezen voor dergelijke taken.
  Misschien een goed plan maar zonder enige motivatie zal de kwaliteit van de aangewezen vrijwilliger wellicht fors te kort komen.

  Over een jaar of 7 gaan we weer verzorgingstehuizen vullen en/of bouwen omdat dat effectiever is..

 2. @HansV: Helemaal met je eens.

  Wat zien de “gewone” burgers wel maar kan of wil de politiek niet zien?
  Er eerst een hoop geld inpompen, mensen laten barsten en dan alles terugdraaien omdat het toch niet blijkt te werken?

Reageer