Leerlingen TaK worden al ‘werkend wijs’

Zwolle – Op donderdag 30 oktober zijn derdejaars leerlingen uit vmbo-tl begonnen aan hun zoektocht naar de juiste vervolgopleiding. Leerlingen bezoeken in 24 weken drie verschillende mbo-locaties en gaan daar het lesaanbod bekijken en de sfeer van de scholen proeven.

De derdejaars leerlingen bezoeken onder andere het Cibap, de vakschool voor verbeelding. Ook gaan de leerlingen een kijkje nemen bij Landstede Sport & Bewegen en Gezond & Wel.

Werkend-Wijs

In leerjaar 3 van de theoretische leerweg probeert het Thomas a Kempis College haar leerlingen voor te bereiden op het maken van de juiste keuze. Dit kan zijn in het mbo, maar dit kan ook een doorstroom via de havo naar het hbo zijn.


Het Thomas a Kempis College

Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samen werken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw vier uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Science & Health en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan meedoen aan het High-Potential traject of het Anglia-programma (Engels op een hoger niveau). Ook is het mogelijk vakken op een hoger niveau te volgen en met een examen af te ronden.

Artikel delen:

Reageer