Geboortehuis Thorbecke wordt Staatshuys

Zwolle – Donderdag is aan de Thorbeckegracht na een ingrijpende herinrichting van het geboortehuis van Johan Rudolf Thorbecke in Zwolle het Staatshuys in gebruik genomen.

dsc_2829.jpg 

Op een bijzondere wijze hebben de Commissaris van de Koning in Overijssel, mevrouw Bijleveld en de burgemeester van Zwolle, de heer Meijer, de officiële opening verricht. Met behulp van de nieuwste innovatieve toepassingen, kwam Thorbecke ‘tot leven’ en sprak de aanwezigen toe. Door een 3D printer in werking te zetten was de opening een feit. Als dank ontvingen zij uit handen van eigenaar Ben Keizers een 3D print. Het doel van het Staatshuys is primair de overheid in de meest brede zin van het woord en maatschappelijke organisaties. Dat zijn onder andere: volksvertegenwoordigers, bestuurders, directieteams, afdelingen, ambtelijke organisaties en bestuurders van instellingen. Er is geen locatie te vinden waar de overheid (en maatschappelijke organisaties) zoveel verbondenheid heeft als met het ‘Huis van Thorbecke’. Die verbondenheid ervaar je in het hele pand.

dsc_2796.jpg 

dsc_2807.jpg 

dsc_2788.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

dsc_2811.jpg
 
Staatshuys is gevestigd in het ruim 400 jaar oude geboortehuis van Johan Rudolf Thorbecke, aan de Thorbeckegracht te Zwolle. Hij heeft er gewoond van 1798 tot 1815. Na een uitgebreide renovatie is het pand stijlvol ingericht. Uitgangspunt van de herinrichting was het tot stand brengen van de verbinding tussen ‘oud’ en ‘nieuw’. ‘Oud’ ten aanzien van de unieke historische elementen in dit monumentale pand én het gedachtegoed van Thorbecke uit de 19e eeuw. ‘Nieuw’ past in het huidige nieuwe werken. Communicatie is daarbij wezenlijk en het persoonlijke zelfs essentieel. En juist dat is in deze inspirerende omgeving en op verschillende manieren vormgegeven. De ondersteuning van die persoonlijke communicatie is op de meest moderne en innovatieve wijze geregeld. Dat meemaken en beleven alleen al heeft een toegevoegde waarde. 
 
dsc_2830.jpg 
Artikel delen:
Reacties 8
  1. Het doel van het Staatshuys is primair de overheid in de meest brede zin van het woord en maatschappelijke organisaties. ??

    Nu hebben we de opening gehad, mooi! Maar wat gebeurt er van nu af aan in dat Staatshuys? Commerciële activiteiten? Van wie of wat?

Reageer