Must hear jazztrio The Ghost, the King and I

Zwolle – Op zondag 9 november presenteert Cultuurschip Thor het jazztrio The Ghost, the King and I. Deze drumloze bezetting werd opgericht door pianist Rob van Bavel en bestaat verder uit gitarist Vincent Koning en contrabassist Frans van Geest. Tijdens het Uurtje Cultuurtje brengen de drie heren een programma waarbij krachtig eigen werk, kernachtige improvisaties en bewerkingen van klassieke composities (o.a. Debussy) centraal staan. Instrumentale jazz van absoluut topniveau!

uc_9_november_gki_ghost.jpg

The Ghost, the King and I is een initiatief van pianist Rob van Bavel en opgericht in 2007. Als de bekende jazzpianist Oscar Peterson sterft besluit Van Bavel bij wijze van hommage een aantal stukken te schrijven in de geest van Peterson. Van Bavel neemt Frans van Geest en Vincent Koning mee op tournee en The Ghost, the King and I is geboren.

Tijdens het Uurtje Cultuurtje brengt The Ghost, the King and I een swingend programma met eigen werk en bewerkingen van jazz (Gerschwin) en klassiek (Debussy, Ravel, Bach) repertoire. De sprankelende arrangementen bieden volop ruimte voor improvisatie en het sublieme samenspel van de drie virtuoze instrumentalisten maakt dit concert tot een echte ‘must hear’. Het intieme podium van Cultuurschip Thor is een perfecte plek om dit bijzondere trio live te beluisteren.

The Ghost, the King and I speelt op zondag 9 november om 12.00 uur en 15.00 uur. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 12,-. Entreekaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.
Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl.

 

Artikel delen:

Reageer